Pasi një kamion që bartte 100 majmunë në një laborator u përplas në Pensilvani, një grua ndaloi një veturë për ta ndihmuar.

Njëri nga majmunët nuk e vlerësoi vullnetin e saj të mirë dhe i fërshëlleu në fytyrë. Ajo është e sëmurë tani.

Sipas mediave, Michel Fallon ishte duke vozitur pas kamionit kur ai u përplas, pas së cilës kutitë me kafshët ranë në mes të autostradës.

Disa nga arkat u thyen, duke i lejuar majmunët të iknin përreth, por ata përfundimisht u kapën dhe u eutanizuan në mënyrë njerëzore, raporton theindependent.

Pas përplasjes, Fallon u largua për të ndihmuar shoferin dhe kafshët, duke menduar fillimisht se ishin mace.

Kur u afrua, vuri dorën në një nga kafazët. Majmuni që ndodhej brenda, ndoshta i tronditur pas aksidentit, i fërshëlleu asaj.

Një ditë pas aksidentit ajo filloi të kollitej ndërsa syri iu bë rozë. Sytë e saj u acaruan aq shumë sa vendosi të vizitojë ambulancën lokale. Ajo mori të parën nga katër vaksinat kundër tërbimit, si dhe disa ilaçe antivirale.

“Isha afër majmunëve, preka arkat, kalova kah jashtëqitjet e tyre, kështu që isha shumë afër. Telefonova për të pyetur, e dini, nëse jam e sigurt. Majmunët më fërshëllejnë dhe rreth e rrotull kishte feçe, dhe unë kisha një prerje të hapur”, tha ajo.

Fallon u këshillua të kujdesej për shëndetin e tij për muajin e ardhshëm në mënyrë që të mos zhvillohej ndonjë infeksion për shkak të afërsisë me majmunët.

Arratisja e majmunëve mërziti banorët e afërt, sepse dërgesa e kafshëve ishte menduar për objektin e karantinës së Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve pasi mbërriti nga Mauritius.

Menjëherë pas aksidentit, PETA lëshoi një deklaratë duke paralajmëruar banorët se “nuk ka asnjë mënyrë për t’u siguruar që majmunët janë pa viruse” dhe paralajmëroi se “majmunët u gjetën në laboratorë në Shtetet e Bashkuara me tuberkuloz, kolerë dhe sëmundje të tjera”. /Telegrafi/