Google ka lëshuar një version të shfletuesit të aplikacionit të tij Android “Read Along”.

Reklama

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, faqja përfshin qindra histori të ilustruara në disa nivele të ndryshme leximi.

Pasi fëmijët zgjedhin një histori, ata fillojnë të lexojnë në mikrofonin e pajisjes së tyre.

Fjalët theksohen me blu pasi i kanë lexuar dhe fjalët e shqiptuara gabimisht nënvizohen me të kuqe.

Shfletuesit e mbështetur përfshijnë Chrome, Firefox dhe Edge, ndërsa të tjerët (përfshirë Safari) do të vijnë së shpejti, thotë Google.

Tregimet ofrohen në disa gjuhë, përfshirë anglisht, hindu, spanjisht dhe portugalisht.

Google ka shtuar gjithashtu histori të reja në koleksionin e Read Along, i cili do të jetë i disponueshëm më vonë këtë vit si në ueb ashtu edhe në versionin Android.

Reklama
Reklama

Aplikacioni Android i Read Along është përdorur nga më shumë se 30 milionë fëmijë që nga lansimi i tij në vitin 2019.

Zhvendosja në desktop jo vetëm që do t’u japë fëmijëve më shumë opsione pajisjesh, por gjithashtu do t’u lejojë shumë njerëzve të lexojnë në ekrane më të mëdha.

Kjo është diçka që mësuesit e kanë vënë re si të rëndësishme për nxënësit e rinj, veçanërisht ata me probleme shikimi. /Telegrafi/