Qytetarët duhet të shikojnë se shteti ka qasje të barabartë në sundimin e ligjit, deklaroi sot ambasadorja e Britanisë së Madhe, Rachel Galloway duke komentuar ngjarjet e fundit për rastin “Haraçi”.

Sipas ambasadores afera është mundësi që të tregohet zbatimi joselektiv i ligjeve.

“Efektiviteti dhe integriteti i gjithë sistemit të drejtësisë është parakusht për stabilitet dhe prosperitet kombëtar. Rasti “Haraçi” është mundësi që të demonstrohet në mënyrë efektive, në kohë dhe zbatimin joselektiv të ligjeve lokale. Qytetarët duhet të shikojnë se ka qasje të barabartë drejt qeverisjes të së drejtës”, deklaroi ambasadorja Galloway./Telegrafi/