Edhe pse nuk janë të famshëm, shejkët e proteinave janë shumë të mirë për formësimin e drejtë të trupit, heqjen e tepricës së kilogramëve dhe gjithsesi edhe për ndërtimin e masës muskulore.

Shejkët janë të dobishëm për këto arsye:

Kanë kalori të ulëta dhe pak yndyrë

Duke pasur parasysh atë që nuk është ushqim i plotë, shejku proteinor nuk është i pasur me yndyra, siç janë artikujt të cilët janë të pasur me proteina.

Zakonisht janë me kalori të pakta, andaj janë të shkëlqyeshëm për zgjidhje të shpejtë të urisë pas ushtrimeve të mundimshme.

Hidratimi i mirë zvogëlon ndjenjën e urisë

Reklama

Uji akoma mund të shtojë shpenzimin e kalorive andaj ky kombinim është ideal për humbje peshe, tranmseton Telegrafi.

Energjia

Reklama

Me ushtrime intensive humben kilogramët, prandaj është me rëndësi që pas lodhjes të merren proteina të cilat do të kompensojnë energjinë e shpenzuar.

Marrja adekuate e proteinave është e rëndësishme për forcën dhe për të gjitha sfidat fizike të cilat pasojnë në mënyrë që procesi i humbjes së peshës të jetë i suksesshëm. /Telegrafi/