LAJMI I FUNDIT:

Ekspertët i janë përgjigjur pyetjes: A mund të mbetet shtatzënë femra gjatë menstruacioneve?

Ekspertët i janë përgjigjur pyetjes: A mund të mbetet shtatzënë femra gjatë menstruacioneve?

Më mirë është që gjithmonë kur keni marrëdhënie seksuale të përdorni ndonjë formë kontracepsioni, pa marrë parasysh a i keni menstruacionet apo jo.

Reklama

Përgjigjja e saktë është që mundeni të mbeteni shtatzënë. Nuk ekziston koha kur është plotësisht e sigurt të praktikohet seksi i pambrojtur.

Shanset që të mbeteni shtatzënë gjatë kohës së menstruacioneve janë më të vogla se në periodat e tjera të ciklit, mirëpo megjithatë shanset ekzistojnë, transmeton Telegrafi.

Ja përse:

Menstruacioni juaj nuk është gjithmonë i njëjtë

Femrat kanë cikle shumë të ndryshme menstruale dhe shumica kanë gjakrrjedhje (kjo nuk është menstruacion) midis ciklit.

Stresi, sëmundja dhe rrethanat e tjera mund të shkaktojnë mungesën e gjakrrjedhjes apo gjakrrjedhjes para menstruacioneve të vërteta, andaj është e lehtë të gabohet se kur i keni pasur herën e fundit.

Ovulacioni nuk është i sigurt

Femrat ovulojnë (lirojnë qelizat vezore) 12 deri në 16 ditë para menstruacioneve, mirëpo kjo shpesh oscilon.

Gjithashtu, shumicës së damave menstruacionet u mungojnë për shkak të peshës së vogël apo mbipeshës, ushqimit të foshnjës me gji, sëmundjes apo barnave.

Spermatozoidet jetojnë gjatë

Hulumtimet kanë treguar që spermatozoidet në trup mund të mbijetojnë edhe deri në 7 ditë, edhe pse jetesa e tyre mesatare është 3–4 ditë.

Shtatzënia gjatë kohës së menstruacioneve është e mundshme bash për këtë shkak që spermatozoidet jetojnë edhe deri në disa ditë, ndërkaq juve mund t’ju ndodhë që të ovuloni shpejt pas menstruacioneve.

Prandaj më së miri është gjithmonë kur të keni marrëdhënie seksuale të përdorni ndonjë formë kontracepsioni, pa marrë parasysh a keni apo jo menstruacione. /Telegrafi/

Në trend Femra

Më shumë
Konfuzioni i pasarelave: Pamja e ngjashme me Bella Hadid shkaktoi bujë në industrinë e modës

Konfuzioni i pasarelave: Pamja e ngjashme me Bella Hadid shkaktoi bujë në industrinë e modës

Moda
Shpenzoi 34 mijë euro në operacione për të pasur ‘trupin perfekt’ dhe nuk është penduar

Shpenzoi 34 mijë euro në operacione për të pasur ‘trupin perfekt’ dhe nuk është penduar

Femra
Java e 11-të e shtatzënisë: Bebja juaj mund të gogësijë, të thithë dhe të gëlltisë në mitër, kurse ju përgatiteni për urth

Java e 11-të e shtatzënisë: Bebja juaj mund të gogësijë, të thithë dhe të gëlltisë në mitër, kurse ju përgatiteni për urth

Shtatzëna
Syzet e mëdha të zeza që i duam: Zgjidhni ndër pesë variante stilesh

Syzet e mëdha të zeza që i duam: Zgjidhni ndër pesë variante stilesh

Aksesorë
Mënyra tibetane e edukimit kërkon që fëmijën ta trajtoni si mbret, prandaj vetëm ky dënim lejohet

Mënyra tibetane e edukimit kërkon që fëmijën ta trajtoni si mbret, prandaj vetëm ky dënim lejohet

Këshilla për prindër
Gjashtë arsye ‘të fshehta’ pse barku nuk ka asnjë ndryshim edhe pas dietës apo stërvitjes

Gjashtë arsye ‘të fshehta’ pse barku nuk ka asnjë ndryshim edhe pas dietës apo stërvitjes

Kujdesi për lëkurën dhe trupin
Kalo në kategori