Shumë amvisa, të reja dhe më me përvojë, shqetësohen nga ekzistenca e dy llojeve të miellit, të butë dhe të fortë

Reklama

Përveç kësaj, ekzistojnë lloje të ndryshme (tip 400, 500, 550).

Në përgjithësi, është e lehtë të mashtrohesh dhe të përpiqesh të bësh diçka nga lloji i gabuar i miellit, transmeton Telegrafi.

Për brumin e shtrirë për pite me djathë dhe ëmbëlsira, për bukë, pasta të ndryshme dhe petë, përdoret mielli i butë.

Mielli i fortë, nga ana tjetër, përdoret për të përgatitur brumë krokant dhe ëmbëlsira të brumit me maja. Ky miell është gjithashtu më i mirë për bukë.

Reklama

Sa i përket krepave, mendimet janë të ndara, por mund të keni sukses me të dy miellrat.

Në mënyrë që receta të ketë gjithmonë sukses, ju këshillojmë që tani të bëni dy lista të vogla, domethënë të shkruani vazhdimin e këtij teksti dhe ta ruani në fletoren tuaj të recetave.

Reklama

Mielli i butë përdoret për:

– bukë
– pasta
– byrekë
– petulla
– makarona
– mafinë.

Mielli i fortë përdoret për:

– ëmbëlsira me brumë
– thërrime buke
– biskota
– krepa
– ëmbëlsira krokante
– brumë i gatuar
– përgatitjen e salcave

/Telegrafi/