EBU është përgjigjur në gabimin e bërë prej votave të Bjellorusisë në “Eurovision 2019”.

Ata tani kanë sqaruar se një gabim ka ndodhur dhe rezultatet e vërteta tashmë janë publikuar. Këto rezultate e shohin Maqedoninë e Veriut si fituese e jurisë.

1. Holanda (498 pikë)
2. Italia(472 pikë)
3. Rusia (370 pikë)
4. Zvicra (364 pikë)
5. Suedia (334 pikë)
6. Norvegjia (331 pikë)
7. Maqedonia e Veriut (305 pikë)
8. Azerbajxhan (302 pikë)
9. Australia (284 pikë)
10. Islanda (232 pikë)
11. Republika Çeke (157 pikë)
12. Danimarka (120 pikë)
13. Qiproja (109 pikë)
14. Malta (107 pikë)
15. Sllovenia (105 pikë)
16. Franca (105 pikë)
17. Shqipëria (90 pikë)
18. Serbia (89 pikë)
19. San Marino (77 pikë)
20. Estonia (76 pikë)
21. Greqia (74 pikë)
22. Spanja (54 pikë)
23. Izraeli (35 pikë)
24. Bjellorusia (31 pikë)
25. Gjermania (24 pikë)
26. Mbretëria e Bashkuar (11 pikë)

Rezultatet e reja janë si më poshtë:

1. Maqedonia e Veriut (247 pikë)
2. Suedia (241 pikë)
3. Holanda (237 pikë)
4. Italia (220 pikë)
5. Azerbajxhan (202 pikë)
6. Australia (153 pikë)
7. Zvicra (152 pikë)
8. Republika Çeke (150 pikë)
9. Rusia (126 pikë)
10. Malta (87 pikë)
11. Qiproja (77 pikë)
12. Danimarka (69 pikë)
13. Franca (67 pikë)
14. Greqia (50 pikë)
15. Islanda (46 pikë)
16. Sllovenia (46 pikë)
17. Shqipëria (43 pikë)
18. Norvegjia (40 pikë)
19. Serbia (35 pikë)
20.Estonia (28 pikë)
21. Gjermania (24 pikë)
22. Bjellorusia (18 pikë)
23. San Marino (12 pikë)
24. Mbretëria e Bashkuar (8 pikë)
25. Spanja (1 pikë)
26. Izraeli (0 pikë)

Kështu, Maqedonia e Veriut është renditur në vendin e shtatë para Azerbajxhanit dhe me këtë është shpallur fituese e jurisë. /Telegrafi/