Në mënyrë që filmat të duken më spektakolarë dhe interesantë, krijuesit shpesh realizojnë skena dhe histori që nuk do t’i shihni kurrë në jetën reale. Dhe këto skena janë vërtet të vështira për t’u injoruar.

Bright Side vendosi të imagjinonte se si do të dukeshin disa momente gati të pamundura nga filmat në jetën reale.

Rrobat e gabuara kur moti është shumë i ftohtë

Kush do të dalë jashtë pa kapelë nëse ngrinë jashtë? Sigurisht, ne duam që personazhet të duken tërheqës, por vetëm nëse kjo nuk dëmton realizmin e filmit. Në jetën reale, me këtë veshje në temperaturat e ulëta, veshi i tyre do të kishte ngrirë.

Reklama

Gjithmonë ekziston një vend parkimi falas pranë destinacionit të tyre

Sigurisht, shikuesit nuk duan të shikojnë personazhet që grinden dhe kërkojnë një vend parkimi për 30 minuta. Por kjo është një situatë normale në çdo qytet modern dhe filmat shpesh xhirohen në vende si këto.

Reklama

Kompresimet CPR i bëjnë njerëzit të kthehen në vetëdije

Në filma, ju shpesh shihni se njerëzit rifitojnë vetëdijen pas CPR (Ringjallja Kardiopulmonare) dhe pastaj ata thjesht vazhdojnë të bëjnë atë që po bënin. Sidoqoftë, nëse përjetoni ringjallje kariopulmonare në jetën reale, mos u irritoni nëse nuk funksionon ashtu si në filma. Pika e CPR është të rivendosni funksionin e trurit dhe zemrës pjesërisht derisa të arrijnë ekspertë më të kualifikuar dhe të marrin disa masa shtesë.

Reklama

Në moshën 25 vjeç, njerëzit janë me të vërtetë të suksesshëm në të gjitha fushat e jetës së tyre

Sigurisht, ka njerëz gjenialë që bëhen të suksesshëm në moshë të re. Por është akoma një mister se si në ata arrijnë të duken kaq tërheqës, të jenë aq të mirë në artet marciale dhe të jenë në gjendje të zbresin një aeroplan nga maja e Mt. Everest (epo kjo ndodh vetëm në filma).

Reklama

Çdo gjë mund t’i shpëtojë personazhet nga shpërthimet dhe plumbat

Në Indiana Jones, episodin e titulluar “Kingdom of Crystal Skull”, për shembull, personazhi kryesor i mbijeton një shpërthimi të fuqishëm bërthamor duke u fshehur në frigorifer. Ai ishte brenda rrezes ku gjithçka duhej të shndërrohej në hi dhe ai gjithashtu do të ishte prekur nga rrezatimi.

Reklama

Njerëzit hapin dyert 2-3 sekonda pasi dikush troket

Ndonjëherë, ne ndiejmë sikur personazhet janë duke pritur vazhdimisht te dera. Vetëm në rast. Epo, teknikisht janë, por jo vetëm në jetën reale. Dhe nëse nuk e hapin derën brenda 2 ose 3 sekondave, ai që trokiti thjesht do të largohet ose do ta thyejë derën për tokë.

Lajmet gjithmonë e shtyjnë historinë përpara

Pasi dikush thotë, “Ndizni lajmet tani!” ne shohim kanalin e nevojshëm dhe përshkrimin e ngjarjeve që fillojnë nga momenti i saktë që na duhen. Do të ishte normale nëse do të ishte në lidhje me diçka me të vërtetë të madhe, por kur ka një histori lajmesh për një grabitje në një pikë karburanti, kjo duket vërtet e çuditshme.

Reklama
Reklama

Ata shkurtojnë flokët e tyre në mënyrë të rastësishme dhe më pas duken si modelë

Shumë shpesh, personazhet femra që po përpiqen të kapërcejnë ndonjë situatë ose duan të bëhen të panjohshme, kanë nevojë për një ndryshim rrënjësor në pamjen e tyre. Dhe ato kanë nevojë për atë tani, për ta bërë me duart e tyre. Situata është e kuptueshme, por pse duken si modele të vërteta me qethjen amatoreske që ato arrijnë të bëjnë?

Njerëzit e varfër duken shumë të pasur

Nëse nuk po shikoni një dramë sociale për varfërinë, njerëzit e varfër nuk duken të varfër. Ata nuk kanë punë, por hanë në restorante dhe studentë që vijnë për të fituar para në Paris, marrin me qira apartamente me një pamje nga Kulla Eiffel.

Reklama
Reklama

Plani i veprimit

Ju mund të parashikoni skenarët e shumë filmave nëse merrni parasysh këto rregulla të thjeshta:

* Plani që u është bërë i ditur përgjatë filmit gjithmonë do të dështojë. Ata duhet të improvizojnë dhe kjo funksionon.
* Nëse dikush thotë që do të improvizohet plani, patjetër që do të funksionojë.
* Nëse ata ju thonë se kanë një plan, por nuk ju tregojnë detajet e tij, atëherë do të funksionojë dhe më vonë do të merrni vesh se çfarë plani ishte.

Gjithmonë ka një kohë për shpërthimin e bombës

Në jetën reale, kjo mund të shpjegohet vetëm nëse kriminelët kanë sjellje të mira. Ky kohëmatës nuk u jep atyre asgjë, por e bën detyrën dukshëm më të lehtë për djemtë e mirë. Një kriminel mund të fillojë një kundërsulm në telefonin e tij celular ose thjesht të ndjekë kohën. Dhe cili është qëllimi i shikimit të kohëmatësit kur jeni brenda rrezes së shpërthimit?

Reklama
Reklama

Gratë mund të ecin në taka të larta për ditë të tëra

Sigurisht, ne e kuptojmë se filmat shpesh bëhen për njerëz të pazakontë. Sidoqoftë, të ecësh në thembra të larta për ditë me radhë, të hidhesh nëpër to dhe të bësh skena të ndryshme në to është pak a shumë “e pamundur”. /Telegrafi/