LAJMI I FUNDIT:

Dilema kulinare: Maja e thatë apo e freskët – cila përdoret për bukë dhe cila për pasta

Dilema kulinare: Maja e thatë apo e freskët – cila përdoret për bukë dhe cila për pasta
Reklama

Ky produkt i pashmangshëm përbëhet nga organizma të gjallë të kërpudhave të majasë (Sacharomyces), për të cilat është karakteristike që shumëzohen shpejt

Maja e freskët ka afatin e qëndrueshmërisë deri në dy javë dhe patjetër duhet të ruhet në vend të ftohtë.


Nga ana tjetër, maja e thatë ka strukturë pluhuri, afat më të gjatë qëndrueshmërie dhe mund të ruhet në temperaturë dhome, transmeton Telegrafi.

Kur e përdorni majanë e freskët, thërrmojeni dhe shtojani përbërësve të thatë apo më parë zbuteni në një filxhan me ujë të vakët.

Maja e freskët është e shkëlqyeshme për pasta të cilat bymehen gjatë dhe ngadalë, ndërsa bashkë me të rritet nga maja e thatë.

Kur është fjala për shijen nuk dallohet.

Nëse ende keni dilemë cilën majë ta përdorni, ju këshillojmë të eksperimentoni, sepse qëllimi i gatimit është që gjithmonë të krijohen kombinime të ndryshme. /Telegrafi/