Shumë persona shkojnë jashtë vendit për t’u relaksuar në rrezet e diellit dhe në rërë. Por, disa prej destinacioneve të pushimeve janë në disa prej vendeve më të rrezikshme në botë nga sulmet e peshkaqenëve.

Fatmirësisht vetëm një numër i vogël i incidenteve të tmerrshme ndodhin çdo vit, me një numër edhe më të vogël që rezulton në fatalitete.

Ja disa nga vendet më të rrezikuara:

Shtetet e Bashkuara (1.483)

SHBA-të lehtësisht kryesojnë në numrin e sulmeve të peshkaqenëve, me 1.483 incidente të regjistruara.

Vitin e kaluar, pati 41 sulme në këtë vend, më shumë sesa të gjitha vendet e botës bashkë.

Australia (652)

Plazhet në të gjithë Australinë kanë parë një sasi të madhe tragjedie, me 11 sulme të regjistruara në vitin 2019.

Në një sulm vetëm pak ditë më parë, një burrë 36-vjeçar vdiq pasi u sulmua nga një peshkaqen në një plazh popullor në pikën turistike në Fraser Island.

Republika e Afrikës së Jugut (255)

Mijëra njerëz udhëtojnë për në Afrikën e Jugut çdo vit.

255 sulme të tmerrshme të peshkaqenëve janë regjistruar në këtë destinacion.

Brazili (107)

Asnjë sulm nuk u regjistrua në Brazil vitin e kaluar, një lajm i mirë për pushuesit.

Zelanda e Re (52)

Asnjë sulm i ri nuk u regjistrua vitin e kaluar në këtë vend popullor.

Pjesa tjetër e listës regjistron:

  • 48 sulme në Papua Guinea e Re

  • 47 në Ishujt Mascarene (47)

  • 41 në Meksikë

  • 32 në Ishujt Bahama

  • 10 në Iran

/Telegrafi/