LAJMI I FUNDIT:

Dështon intervistimi i përfaqësuesve të KEDS-it në Komisionin Hetimor për energjinë

Dështon intervistimi i përfaqësuesve të KEDS-it në Komisionin Hetimor për energjinë
Foto: Arkiv

Në Komisionin Hetimor për energji ka dështuar intervistimi i dëshmitarëve nga Kompaninë Kosovare për Distribuim të Energjisë Elektrike (KEDS) dhe Kompaninë Kosovare për Furnizim me Energji Elektrike (KESCO).

Reklama

Kryetari i Komisionit në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike, Hajdar Beqa theksoi se dëshmitarët e KEDS dhe KESCO kanë dhënë një arsyetim tek administrata se sot nuk do të mund të jenë të pranishëm në Komision.

Beqa theksoi se pa dëshminë e tyre nuk mund të ketë një raport të plotë hetimor, dhe shtoi se do shikojnë mundësitë që intervistimi i tyre të ndodhë para përfundimit të mandatit të Komisionit.

“Ata kanë dhënë një arsyetim përmes administratës që nuk mund të jenë sot prezent dhe sot nuk do të mbahet intervistimi i përfaqësuesve të KEDS dhe KESCO. Prandaj, ne do t’i shikojmë rrugët ligjore përmes komisionit t’i sigurojmë para se të mbyllet mandati i komisionit që ta kemi edhe dëshminë e tyre sepse pa dëshminë e tyre nuk mund të kemi një raport të plotë”, tha Beqa.

Me kërkesë të tij, mbledhja ka vazhduar pa kuorum dhe pa media për çështje të tjera, siç tha ai, teknike.

Për intervistim sot ishin paraparë dëshmitarët nga KEDS dhe KESCO: Vedi Yesilkilic, shef ekzekutiv i KEDS-it 2013-2014; George Karagutoff, shef ekzekutiv i KEDS-it 2013-2019; Alper Erbas, shef ekzekutiv i KEDS-it 2019-2021; Alpin Dogan, aktualisht shef ekzekutiv i KEDS-it; Serhat Mesut Dinc, aktualisht shef ekzekutiv i KESCO-s. /KP/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Hapet Thirrja Publike për subvencionim të pajisjeve efiçiente për ngrohje, qytetarët mund të aplikojnë deri më 22 nëntor

Hapet Thirrja Publike për subvencionim të pajisjeve efiçiente për ngrohje, qytetarët mund të aplikojnë deri më 22 nëntor

Ekonomi
Në cilat vende Kosova eksporton më së shumti, e nga kush importojmë?

Në cilat vende Kosova eksporton më së shumti, e nga kush importojmë?

Ekonomi
Subvencione nga qeveria për pompat termike - zgjidhni ECOTEK për ngrohjen e shtëpisë tuaj

Subvencione nga qeveria për pompat termike - zgjidhni ECOTEK për ngrohjen e shtëpisë tuaj

ECO TEK
Ujë Kllokoti i bashkohet familjes RUGOVE

Ujë Kllokoti i bashkohet familjes RUGOVE

Korporata Rugove
Instituti GAP përmes grafike paraqet komunat që kanë pagën më të lartë dhe me të ulët në sektorin privat

Instituti GAP përmes grafike paraqet komunat që kanë pagën më të lartë dhe me të ulët në sektorin privat

Ekonomi
40% subvencion nga qeveria për çdo qytetar që kursen rrymë

40% subvencion nga qeveria për çdo qytetar që kursen rrymë

ACN Midea
Kalo në kategori