Çmimi i naftës së papërpunuar rritet për të dytën ditë radhazi, pasi oreksi për aktive me rrezik u përmirësuan pas një fjalimi të Presidentit kinez, Xi Jinping lehtësoi shqetësimet rreth një konflikti tregtar midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës dhe investitorët pritën të dhëna për inventarët bruto të Amerikës dhe nivelet e prodhimit të OPEC.

Inventarët e naftës së papërpunuar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës u rritën me 1.8 milion fuçi në javë deri në 6 deri në 429.1 milionë dollarë, sipas një raporti të Institutit Amerikan të Naftës (API), krahasuar me pritjet e analistëve për një rënie prej 189 mijë fuçish.

Aktualisht çmimi shitës i naftës Bruto për një barrel është 65.22 dollarë, ndërsa ai blerës është 65.27 dollarë. /Telegrafi/