Një çift që kanë qenë të martuar prej 61 vitesh po përdorin ende shporetin me gaz që blenë për të festuar shpërnguljen së bashku.

Anthony dhe Marian James, 86 dhe 84 vjeç, kanë ngrënë ushqime të gatuara në Parkinson Cowan Prince Two për gjashtë dekada, përcjell Telegrafi.

Shporeti me gaz nuk ka kërkuar asnjëherë ndonjë mirëmbajtjeje dhe ata ia kushtojnë jetëgjatësinë e tij konstruksionit të fortë.

Marian tha: “Ishte i shkëlqyeshëm, unë jam shumë, shumë i kënaqur me të dhe nuk kemi pasur kurrë një problem të vetëm”.

“Miqtë që kanë pasur më moderne më thonë se nuk kanë qëndruar kaq gjatë”.

Reklama

“Por ky shporet është i fortë, materiali është i fortë dhe nuk do të prishet”.

Çifti ishin martuar martuan në vitin 1961 dhe pasi blenë shtëpinë e tyre të parë në Birmingham, ata vizituan një sallë ekspozite të pajisjeve me gaz dhe u furnizuan me një të tillë.

Reklama

Megjithatë, pavarësisht se e zotëronte shporetin me gaz për rreth 60 vjet, Anthony pretendon se nuk e ka përdorur kurrë atë.

“Unë kurrë nuk kam gatuar një vakt në të dhe mendoj se Marian do të reagonte nëse do të provoja një gjë të tillë”.

Marian thotë se nuk e ka menduar kurrë të zëvendësojë pajisjen me një model më të ri. /Telegrafi/