Ndërkohë që shumë prindër bëjnë betejë për t’ia hequr pelenat fëmijëve të tyre, një çift australian ka treguar historinë e tyre të pazakontë, duke zbuluar se e kanë “zhvitur” vajzën e tyre kur ajo ishte vetëm dy javëshe.

Reklama

Montana Lower dhe Tom Linwood janë një çift interesant i martuar që arritën atë që shumë e konsiderojnë të pamundur.

Domethënë, ata arritën që vajza e tyre Blue, e cila së shpejti do të mbushë dy vjeç, të mos kryejë jashtëqitjen në pelena kur ishte vetëm pesëmbëdhjetë ditë. Sot, vajza përdor tualetin ashtu si prindërit e saj, transmeton thesun.

Çifti ka deklaruar se kanë përdorur të ashtuquajturat komunikimi i eliminimit (KE), duke shpjeguar gjithçka në detaje në kanalin e tyre në YouTube “On the Way by Montana Lower”.

Reklama
Reklama

“Kjo përfshin të dëgjoni fëmijën tuaj kur ajo dëshiron të shkojë në tualet dhe ta çoni atje në vend që ajo ta bëjë atë me pelenë”, shpjegoi Montana.

Burri i saj u pajtua dhe shtoi se “Çdo nënë e di kur fëmija i tyre është i uritur. Ata tregojnë shenja të caktuara, dhe është e njëjta gjë kur duhet të shkojnë në tualet. Gjithçka ka të bëjë me të dëgjuarit dhe të shikuarit”.

Ndonëse prindërit fillimisht ishin skeptikë, ata vendosën të provonin teknikën EC dhe Tom vuri re se si, megjithëse ata ende përdorin pelena herë pas here, numri i tyre ka rënë në mënyrë drastike. Ata gjithashtu arritën të kursejnë para.

Reklama

“Fëmijët lindin pa njohuri të paracaktuara se si të shkojnë në tualet, kështu që nëse nuk i mësojmë se si të përdorin pelenat, atëherë nuk kemi pse t’i çmësojmë ato. Pra, ka kuptim të themi se kemi arritur të tualetin në këtë mënyrë”, shtoi Tom.

Reklama

Ata këshilluan edhe prindërit e tjerë se si ta zbatojnë me sukses këtë teknikë, duke theksuar se është mirë që ta provojnë gjatë verës.


Përpiquni ta vishni fëmijën tuaj me një fustan ose diçka që mund të “heqet lehtësisht”, tha Montana. Gjithashtu ajo theksoi se në vend të tenxheres mund të përdoret edhe një enë plastike e zakonshme, e cila do të jetë gjithmonë pranë në mënyrë që fëmija të shkojë në tualet.

Reklama

“Blue iu desh një ditë për të kuptuar se ai duhej të shkonte në tualet. Çdo gjë më pas varet nga ne, për të lexuar shenjat”, shpjegoi Montana.

Çifti thotë gjithashtu se EC funksionon më mirë kur njëri prind është me fëmijën gjatë gjithë kohës dhe se është gjithashtu një mënyrë ideale për t’u lidhur më tej. /Telegrafi/

Reklama