5G është në fillimet e saj, pasi transportuesit në mbarë botën kanë filluar të nxjerrin shërbimet e tyre me rrjetin super të shpejtë. 

Prodhuesit janë duke u përqëndruar në shpërndarjen e telefona 5G për t’iu përgjigjur nevojave të konsumatorëve dhe, edhe pse ka vetëm një pjesë të vogël të telefonave 5G në treg, një trend në rritje parashikohet nga Canalys.

1.9 miliardë telefona 5G do të dërgohen në pesë vitet e ardhshme, shkruan gazeta, me gati 800 milionë njësi në vitin 2023, që do të përbëjë 51.4% të të gjitha shitjeve të telefonave.

Markat lokale kineze, të tilla si Huawei, Oppo, Xiaomi dhe ZTE, janë partnerët e lansimit të telefonit 5G për tre operatorët atje, ndërsa Samsung do të përdorë këtë mundësi për të luftuar në tregun kinez. 

Megjithatë, Apple pritet të humbasë, duke lënë përdorues besnikë të iPhone në pritje për një vit tjetër, gjë që mund t’i rrezikojë ata të kalojnë në konkurrentë agresivë – deklaroi analisti i Canalys, Mo Jia.

Gazeta gjithashtu sugjeron se në 2023, Kina do të llogarisë 34.0% të dërgesave të telefonave 5G, pasuar nga Amerika e Veriut në 18.8% dhe Azia e Paqësorit me 17.4%. /Telegrafi/