LAJMI I FUNDIT:

Binjaket holandeze të lidhura në kokë

Binjaket holandeze të lidhura në kokë

Motrat binjake të bashkuara, 18-vjeçare, të cilët kurrë nuk mund të ndahen pasi kanë një arterie jetësore, mposhtën mjekët të cilët thanë se do të vdisnin në moshën 10-vjeçare.

Reklama

Binjaket e lidhura në kokë mbijetuan vite përtej asaj që mjekët parashikuan.

Neev dhe Nelly Kolestein, nga Amsterdami, janë bashkangjitur nga shpinat e tyre për 18 vitet e tyre të jetës, por kanë trurin dhe trupin e tyre.

Mjekët ishin të bindur se vajzat do të vdisnin menjëherë pas lindjes, dhe nëse mbijetonin, pritej se jeta e tyre do të ishte një betejë para se të vdisnin rreth moshës 10-vjeçare.

Ato nuk janë në gjendje të ndahen, pasi kanë një arterie kryesore në kokë që i mban ata të gjallë, tha familja.

Por binjaket pranojnë se kurrë nuk do të duan të ndahen gjithsesi – pavarësisht torturave mizore gjatë gjithë jetës.

Si binjakë të prekur nga sëmundja Craniopagus, vajzat janë një fenomen mjekësor, që përfaqëson vetëm dy deri në gjashtë për qind të binjakëve të bashkuar në të gjithë botën.

Binjakët kanë filluar kanalin e tyre në YouTube dhe Instagram për të rritur ndërgjegjësimin e gjendjes së tyre dhe për të treguar njerëzve se si ato janë më tepër sesa “vajzat me aftësi të kufizuara”.

Pavarësisht se vetëm duke parë njëri-tjetrin përmes reflektimit në një pasqyrë, Neev dhe Nelly kanë formuar një lidhje të pathyeshme.

“Kur ishim të sapolindur, të gjithë mendonin se do të vdisnim. Por ne jemi këtu tani. Ne jemi 18-vjeç dhe ne jemi duke qëndruar në katër këmbët tona. Të gjithë mendojnë se mund t’i arrijmë mendjet e tjetrit. Por nuk mundemi. Ne kemi mendimet tona. Kjo do të thotë që të dy mund të bëjmë gjërat tona me ju, duke ecur dhe duke folur”, tha Nelly.

Kjo gjendje ndodh në rreth 10 deri në 20 foshnja në çdo milion lindje në Shtetet e Bashkuara. Rreth dy deri në gjashtë për qind e binjakëve të bashkuar janë bashkangjitur në krye të kokës, duke e bërë atë formën më të rrallë të gjendjes. /kp/Telegrafi/