Lindja e fëmijëve në mosha më të vonshme është duke u bërë gjë e zakonshme.

Arsyet për këtë mund të jenë të ndryshme: karriera, mungesa e partnerit të duhur, dëshira për ta jetuar jetën vetëm apo thjesht mungesa e gatishmërisë për ta marr këtë përgjegjësi, transmeton Telegrafi.

Gjëja më e rëndësishme është ta mbani mend se është jeta dhe zgjedhja juaj.

Dhe, nëse vendosni të bëheni nënë pas moshës 40 vjeçare, atëherë duhet t’i dini disa avantazhe dhe rreziqe që i sjell shtatzënia e vonshme.

Avantazhet:

– Mund të jetoni më gjatë
– Mund ta ngadalësoni plakjen e trurit
– Jeni më e mençur dhe më e përvojë në këtë moshë
– Jeni më stabile financiarisht
– Keni pasur kohë për t’i provuar thuajse të gjitha gjërat

Rreziqet

– Keni më pak shanse për të mbetur shtatzënë
– Jeni më e rrezikuar të abortoni
– Jeni më e rrezikuar nga osteoporoza
– Keni edhe rritje të rrezikut për ta lindur beben para kohe
– Mund të keni diabet gestational. /Telegrafi/