Koloneli Ali Yazici, që është këshilltari kryesor për çështje ushtarake i presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, është arrestuar për shkak të dyshimeve të përfshirjes në grusht shtetin ushtarak, raporton CNN Turk.

Gjithçka rreth puçit në Turqi Gjithçka rreth puçit në Turqi

Ai tash është në mbajtje, por mediat turke nuk tregojnë rolin e tij në puçin e së premtes.

Të shtunën ka pasë arrestime të pjesëmarrësve tjerë, si Ishak Dayioglu dhe akin Ozturk.

Mbi 260 persona janë vrarë, qindra të tjerë janë lënduar dhe 6,000 persona janë arrestuar nën akuzat për pjesëmarrje në aktivitetet ushtarake të së premtes. /Telegrafi/