Deputetët e Kuvendit të Kosovës janë duke diskutuar për themelimin e një komisioni hetimor parlamentar për menaxhimin e krizës energjetike nga Qeveria e Kosovës.

Në diskutim janë dy komisione hetimore për energjinë.

Njëri është iniciuar nga Partia Demokratike e Kosovës dhe është përkrahur Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës.

Komisioni tjetër është propozuar nga partia në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje (LVV).

Konjufca: Zyra Ligjore më ka thënë se Driton Selmanaj nuk mund ta drejtojë Komisionin hetimor për energjinë Konjufca: Zyra Ligjore më ka thënë se Driton Selmanaj nuk mund ta drejtojë Komisionin hetimor për energjinë

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca ka thënë se interpretimi nga Zyra Ligjore e Kuvendit kërkon që ky komision nuk mund të drejtohet nga Driton Selmanaj.

Mirëpo, shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Arben Gashi e propozoi Konjufcën për kryetar të këtij komisioni.

“Po meqenëse, ju po dëshironi me interpretu kaq ngurtë e ngushtë. Unë propozoj kryetar i komisionit të jetë kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca. Faleminderit”,

Gashi, e quajti jo kushtetuese përpjekjen e pozitës për formimin e një komisioni hetimor parlamentar./Telegrafi/