Apple zbuloi veçorinë e lidhjes satelitore të përfolur prej kohësh të quajtur Emergency SOS nëpërmjet Satelitit.

Reklama

Mjeti ka për qëllim të ndihmojë njerëzit të komunikojnë kur shërbimi i tyre celular nuk funksionon – një proces që Apple tha për vite të tëra për ta bërë realitet.

LIVE: Apple prezanton telefonin e ri iPhone 14 LIVE: Apple prezanton telefonin e ri iPhone 14

Kompania tha se projektoi dhe ndërtoi teknologji specifike në mënyrë që pajisjet iPhone 14 të mund të lidhen me satelitët kur nuk janë afër një kulle tokësore.

Duke i lejuar përdoruesit të drejtojnë pajisjen e tyre drejt një sateliti, të cilin telefoni do të ndihmojë në gjetjen e tij, përdoruesit do të jenë në gjendje të dërgojnë dhe marrin informacione për të marrë ndihmë urgjente.

Prezantohet iPhone 14 Prezantohet iPhone 14
Reklama

Kompania tha se krijoi një mekanizëm të shkurtër të kompresimit të tekstit për të kondensuar mesazhet që kërkojnë rreth 15 sekonda për t’u dërguar nëse një përdorues ka një pamje të qartë të qiellit.

Reklama

Apple tha që ofruesit lokalë do të njoftohen për të ndihmuar në thirrjen emergjente. /Telegrafi/