0Shares

Çdo fillim viti, miliona njerëz nëpër botë fillojnë me ushtrime të fitnesit.

Disa nga këta përdorin mjete të ndryshme për të matur aktivitetet fizike. Problemi qëndron në faktin se shumica e këtyre pajisjeve përdorin përcjellës binar të algoritmeve, kështu që nuk dallojnë mes regjistrimit të lëvizjeve dhe pushimit.

Amiigo është mjeti i parë që bën diskriminim mes ushtrimeve dhe në mënyrë të saktë regjistron kaloritë e djegura. Pajisja përbëhet nga një byzylyk i pajisur me një shpejtues tri boshtor, mikro-kontrollues, bateri dhe memorie flash e cila është e mjaftueshme për ruajtjen e të dhënave deri në 5 ditë.

Përveç këtyre tipareve, pajisja gjithashtu posedon sensorin infra-red për matjen e pulsit, gjakut dhe oksigjenit. Amiigo posedon gjithashtu aplikacionin për telefon të mençur për t’i mundësuar bartësit të transmetoj të dhënat nga pajisja.

Kjo pajisje njeh më shumë se 100 ushtrime, por kompania prodhuese planifikon të zhvilloj përmirësime të aplikacionit për të futur më shumë të dhëna mbi llojet tjera të ushtrimeve. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)