LAJMI I FUNDIT:

Amerikanët po blejnë makina luksoze si kurrë më parë

Amerikanët po blejnë makina luksoze si kurrë më parë

Çmimi i një makine të re mesatare në Amerikë ishte 6.1 për qind më i lartë në fund të shtatorit se një vit më parë, pjesërisht për shkak të inflacionit. Por një faktor tjetër po i shtyn çmimet në nivele të reja: amerikanët po zgjedhin makina më të shtrenjta.

Reklama

Automjetet luksoze përbënin gati 18 për qind të shitjeve të makinave të reja në shtator. Kjo është pothuajse 3 për qind më e lartë se dy vjet më parë dhe më shumë se 5 për qind nga një dekadë më parë. Ne kemi parë një përqindje më të lartë vetëm dy herë – në dhjetor 2021 dhe qershor 2022, transmeton Telegrafi.

Shijet e blerësve amerikanë të makinave kanë ndryshuar, me SUV-të që përbëjnë një përqindje më të madhe të shitjeve të makinave të reja se kurrë më parë. SUV-të kompakte dhe të mesme, të kombinuara me kamionçinë me madhësi të plotë, përbëjnë gati gjysmën e shitjeve të automjeteve të reja.

Ja sa janë rritur shitjet e makinave luksoze në SHBA në dekadën e fundit: