Dy zarfe që përmbanin një substancë të dyshimtë janë gjetur në një objekt të postës së Pentagonit dhe i janë dërguar për analiza FBI-së, thonë zyrtarët e cituar nga mediat amerikane.

Pentagoni tha të martën se kishte marrë pako që dyshohet se përmbanin helmin vdekjeprurës ricinë, duke përfshirë një zarf që një zyrtar tha se i drejtohej Sekretarit të Mbrojtjes, Jim Mattis.

Pentagoni tha në një deklaratë se e kishte vënë në karantinë objektin e shpërndarjes së postës dhe se FBI-ja po analizon zarfet.

Zyrtarët thanë se zarfet fillimisht rezultuan pozitivisht për ricinë pasi u zbuluan nga policia e Pentagonit të hënën në një objekt postar.

Objekti ndodhet në kompleksin e Pentagonit, por jo në ndërtesën kryesore, përcjell bw.

Ricina mund të shkaktojë vdekjen brenda 36-72 orësh nga ekspozimi ndaj një sasie mjaft të vogël, sa një majë gjilpëre. Kundër ricinës nuk ekziston ndonjë antidotë e njohur.

Sipas Departamentit të zjarrfikësve në Houston, dy persona u dërguan në spital pasi duket se ishin ekspozuar ndaj një substance pluhuri të bardhë në një zyrë në 3200 SW Fwy.

Kati 9 i Kullës së Feniksit është evakuuar pasi është duke u punuar për të përcaktuar natyrën e substancës.

Ricin është një përbërës shumë toksik që nxirret nga kastori dhe është përdorur në komplote terroriste. Mund të përdoret në pluhur, peletë, sprej ose formë acidi.