Aktorët e mirë janë në gjendje që të përdorin në mënyrë të përsosur trupin dhe emocionet e tyre për të ndërruar perceptimin e shikuesve, përmes performancave të tyre.

Reklama

Në anën tjetër, ata që janë me të vërtetë të talentuar mund të menaxhojnë audiencën në atë mënyrë, sa të krijojnë një ndjenjë dhe identitet tjetër.

Shenjat tregojnë se një numër i madh i aktorëve mund të ndryshojnë karakteret, moshën, nacionalitetin, gjuhën apo edhe gjininë në rolet e tyre.

Bright Side ka sjellë 10 shembuj se si aktoret e mira mund të luajnë në role sikur të ishin meshkuj. Dhe ato e kanë bërë shumë mirë këtë, saqë nuk mund të vërehen se personazhet janë femra.

1. Hilary Swank si Brandon Teena

Reklama

2. Gwyneth Paltrow si Viola de Lesseps

3. Angelina Jolie si Evelyn Salt

4. Kathy Burke si Perry

5. Mariah Carey

6. Blanca Portillo si Friar Emilio Bocanegra

7. Cate Blanchett si Jude Quinn

8. Linda Hunt si Billy Kwan

9. Amanda Bynes si Sebastian Hastings

10. Elle Fanning si Ray

/Telegrafi/