Ambasadori i BE-së në Maqedoninë e Veriut sot tha se duhet ti përveshim duart, të vazhdojmë të punojmë së bashku dhe të shikojmë se në cilën mënyrë më të mirë mund të shfrytëzojmë atë që kemi në dispozicion për momentin, ndërsa kemi Qeveri që është e përkushtuar. Kemi energji të re në mesën e liderëve të ri romë në vend dhe kemi ndihmë nga BE

Organizatorët i seminarit Fondi Edukativ i Romëve e cila zbatohet në kuadër të projektit “rritja e mundësive të arsimit për student dhe të rinjtë romë në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi”. Projekti është financuar nga Bashkimi Evropian dhe bashkëfinancuar nga REF.

“Puna e vërtet për përfshirjen e romëve ende nuk ka mbaruar por është para nesh. Cikli i varfërisë, diskriminimit dhe përfshirja e romëve ende ekziston”, tha Zhbogar./Telegrafi/