Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky tha se Ukraina ka rimarrë gjashtë vendbanime nga forcat ruse të premten dhe 1015 në total që nga fillimi i agresionit në muajin shkurt.

“Ne vazhdojmë të rimarrim territoret e okupuara të Ukrainës. Deri më sot janë çliruar 1015 vendbanime, që është plus gjashtë në 24 orët e fundit”, tha ai në një video-fjalim.

Është e paqartë saktësisht se sa territore përbëjnë këto vendbanime.

Zelensky gjithashtu numëroi edhe disa fitore të tjera të ushtrisë ukrainase në ato zona.

Zelensky thotë se do të fliste me Putinin – por vetëm pa ndërmjetës Zelensky thotë se do të fliste me Putinin – por vetëm pa ndërmjetës

“Ne kthyem rrymën, furnizimin me ujë, komunikimet, transportin, shërbimet sociale”, tha ai.

Presidenti gjithashtu deklaroi se “çlirimi gradual i rajonit të Kharkivit” dëshmon se Ukraina “nuk do t’ia lë askënd armikut”. /Telegrafi/