LAJMI I FUNDIT:

YouTube ka filluar të bllokojë videot që kanë të bëjnë me grupin mercenar rus “Wagner”

YouTube ka filluar të bllokojë videot që kanë të bëjnë me grupin mercenar rus “Wagner”

Platforma YouTube ka filluar të fshijë videot në lidhje me grupin mercenar rus Wagner, raportoi Moscow Times.

Reklama

Siç raportohet, platforma shpjegoi se PMC është një “organizatë kriminale dhe terroriste”, në përputhje me rrethanat është e ndaluar të postohen materiale në lidhje me të, transmeton Telegrafi.

“Bëjmë përjashtime vetëm për videot edukative, dokumentare, artistike dhe shkencore, nëse ato shoqërohen me një kontekst të përshtatshëm dhe publikimi i tyre është i justifikuar”, thuhet në njoftim.

Në fund të janarit, SHBA-ja e deklaroi grupin Wagner si një organizatë kriminale transnacionale dhe vendosi sanksione ndaj subjekteve të lidhura me të. Vetë grupi mercenar dhe themeluesi i tij, Yevgeny Prigozhin, janë përballur me sanksione nga SHBA-ja që nga viti 2017.

Përveç kësaj, parlamenti francez votoi për ta shpallur grupin mercenar si organizatë terroriste, parlamenti i Lituanisë dhe më pas Bashkimi Evropian e vendosi Wagner-in në listën e sanksioneve për “pjesëmarrje aktive në agresionin ushtarak rus kundër Ukrainës”. Rreth një javë më parë u bë e ditur se edhe Britania synon ta njohë këtë grup si organizatë terroriste.

Në muajin prill, Ministri i Kulturës dhe Politikës së Informacionit të Ukrainës Oleksandr Tkachenko i bëri thirrje menaxhmentit të YouTube me një kërkesë për të “marrë masa specifike” për të identifikuar videot që promovojnë grupin terrorist të Prigozhin-it. /Telegrafi/