WhatsApp në pronësi të Facebook është shërbimi më popullor i mesazheve në botë. Operimi në atë shkallë të popullaritet paraqet sfidat e veta.

Kompania është dashur të ndërmarrë disa hapa për të siguruar që platforma nuk abuzohet dhe nuk përdoret për përhapjen e keqinformimit.

WhatsApp tani po paralajmëron veprime ligjore kundër atyre që kanë aftësinë të abuzojnë me platformën, pasi shumë kompani kanë dalur me pretendime që mund të jenë në gjendje të bëjnë pikërisht këtë.

WhatsApp kohët e fundit i ndaloi përdoruesit të merrnin versione të modifikuara të aplikacionit të saj dhe poashtu ka ndaluar miliona llogari në muaj.

Madje vendosi një kufi për dërgimin e tekstit tek palët e treta, për të parandaluar përhapjen e thashethemeve në platformën e tyre.

Megjithatë, raportet në kohën e zgjedhjeve të përgjithshme të fundit në Indi zbuluan se klonet dhe mjetet softuerike të modifikuara të WhatsApp ishin ende duke u përdorur për të anashkaluar kufizimet ‘anti-spam’ të shërbimit. /Telegrafi/