WhatsApp po prezanton një opsion të ri që do ta bëjë jetën më të lehtë për përdoruesit që janë “duke luftuar me memorie” në telefonin e tyre celular.

Aplikacioni popullor i komunikimit planifikon të prezantojë ndërfaqen e Storage Usage, përmes së cilës përdoruesit do të jenë në gjendje të gjurmojnë si dhe çfarë të ruajnë, domethënë memoria në telefonin e tyre celular përdoret në lidhje me WhatsApp, transmeton Telegrafi.

Ndërfaqja do të ndahet në tre seksione, shkruan Tech Radar.

Seksioni i parë do të tregojë sasinë e përgjithshme të memories që merr aplikacioni, përfshirë të gjitha skedarët e mediave të marra ose dërguar përmes tij.

Seksioni i dytë do të tregojë se sa memorie është zënë ekskluzivisht nga skedarët multimedia, kështu që përdoruesi do të jetë në gjendje të shohë se cili merr më shumë hapësirë, në mënyrë që të mund t’i rendisë ato më lehtë.

Dhe seksioni i tretë do të tregojë se sa memorie merr secila bisedë, dhe brenda saj do të ketë një mjet me të cilin përdoruesit do të jenë në gjendje të kërkojnë përmbajtjen në një bisedë të veçantë.

Opsioni duhet të jetë i disponueshëm si për përdoruesit Android ashtu edhe për iOS, por aktualisht është ende në fazën e testimit. /Telegrafi/