Në temperatura të larta në veturë, zhiva në termometër mund të kërcejë me disa dhjetëra gradë Celsius. Jini të kujdesshëm dhe lexoni se si mund ta mbani freskët brenda në veturën tuaj.

Sapo temperatura të kalojë 30 gradë, qëndrimi në një veturë të parkuar në rrezet e diellit është i padurueshme. Atëherë ju mund të keni edhe probleme tjera shëndetësore nga nxehtësia, sepse zhiva në termometër mund të rritet deri në dhjetëra gradë Celsius.

Për këtë arsye, ju paralajmërojmë që të mos lini fëmijë ose kafshë shtëpiake në një veturë të mbyllur, transmeton Telegrafi.

Dhe këtu është se si të mbani freskët në veturë, veçanërisht nëse nuk keni kondicioner.

Merrni gjërat jashtë

Nxehtësia mund të dëmtojë përgjithmonë CD-të, pajisjet elektronike dhe celularët, pajisjet muzikore, lodrat. Nëse rrallë përdorni gjëra të caktuara në veturë, lëri ato në shtëpi dhe mbajini ato të nevojshme në bagazh.

Parkoni në hije

Duke parkuar poshtë një peme, ju rrezikoni të merrni papastërti ose jashtëqitje zogjsh në çatinë ose dritaret tuaja, por të paktën do të jetë më e këndshme dhe e durueshme brenda. Nëse nuk ka hije “as në hartë”, lini veturën tuaj në atë mënyrë që dielli të godasë direkt në xhamin e pasmë, kurrë në xhamin e përparmë. Kjo do të shmangë ngrohjen ekstreme të sediljeve të përparme dhe timonit.

Mbrojtëse e xhamit 

Xhami i përparmë do të mbrojë brendësinë e automjetit nga rrezet më të forta të diellit. Nxehtësia nuk do të largohet, por padyshim që do të jetë gjithnjë e më e durueshme. Përveç kësaj, këto mbrojtëse kontribuojnë në ftohjen më të shpejtë të veturës pasi të jetë ndezur kondicionimi i ajrit.

Mbrojtëse në dritaret anësore

Këto “pajisje” mbrojnë sediljet e pasme dhe fëmijët nga nxehtësia shumë e madhe. Ata gjithashtu arrijnë të ulin temperaturën në një farë mase. Fatkeqësisht, vetëm veturat më luksoze kanë  mbrojtëse në pajisjet standarde. /Telegrafi/