Një adoleshente detyrohet të jetojë e izoluar për shkak të një gjendjeje të rrallë të lëkurës, gjendje e cila e lë atë me gjakderdhje, nëse del në diell.

Siç shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, Vedika Gupta quhet “vajza gjarpër” nga nxënësit e tjerë në shkollë dhe detyrohet të jetojë një jetë izolimi.

Siç thuhet më tej, 13-vjeçarja vuan nga lamellar ichthyosis, një gjendje e rrallë që ndalon lëkurën të “shtrihet” siç duhet.

“Nuk mund të dal në diell”, rrëfen ajo. “Sa herë që shkoj jashtë, unë marr një ndjesi djegieje në lëkurën time. Lëkura ime ‘lëkundet’ dhe herë pas here ka gjakderdhje”. “Gjithçka që mund të bëj është të shikoj fëmijët që luajnë dhe gëzojnë jetën e tyre”.

Vedika, nga Indore në Indi, kalon kohën e saj vetëm duke studiuar, pikturuar dhe duke parë televizor pasi nuk ka miq.

Familja e saj e ka dërguar atë tek disa mjekë, por askush nuk ka qenë në gjendje t’i japë asaj një kurë.

Ajo duhet të mbulojë veten me hidratues disa herë në ditë për të ndaluar lëkurën e saj nga plasaritjet dhe gjakderdhjet.

Motra e vjetër e Vedikës, Sunidhi, 20 vjeçe, gjithashtu vuan nga gjendja dhe është aq e vetëdijshme për pamjen e saj, prandaj as ajo nuk del jashtë. Tezat e tyre gjithashtu vuajnë nga gjendja gjenetike. /Telegrafi/