Shtresat yndyrore në kërdhokulla dhe shpinë, posaçërisht në pjesën e kërdhokullave dhe pas sqetullave, shpesh është shumë vështirë të hiqen dhe të zhduken, madje edhe pse jeni fizikisht aktiv

Pilatesi përmban ushtrimet për pjesë të ndryshme të trupit të cilat dëshironi t’i formoni, t’i zgjasni muskujt dhe ta zgjidhi problemin e shtresave yndyrore.

Gjë e shkëlqyeshme është që ushtrimet pilates nuk kërkojnë trening të lartë intensiv dhe mundeni shpesh t’i bëni pa kurrfarë rekuizitash, transmeton Telegrafi.

Janë të përshtatura për të gjitha moshat, ndërkaq për disa javë mund t’i japin rezultatet e para.

Po ju paraqesim treningun pilates të shkurtër të certifikuar dhe instruktoren e jogës, Amy Newman, e cila nëpërmjet disa ushtrimeve do t’ju tregojë se si në mënyrën më efikase t’i eliminoni shtresat yndyrore nga pjesa e sipërme dhe pjesa lumbale e shpinës.

Nëse nuk i doni ushtrimet e gjata apo nuk keni kohë, këto ushtrime mund t’i bëni prej nga 3 minuta disa herë në ditë.

Ndiqni udhëzimet në video-xhirim!

/Telegrafi/