LAJMI I FUNDIT:

Udhëkryqi më i ndërlikuar: Kush ka të drejtë kalimi këtu?

Udhëkryqi më i ndërlikuar: Kush ka të drejtë kalimi këtu?
Reklama

Në kryqëzim ka një ambulancë, një zjarrfikëse, një automjet policie dhe një mjet shoqërimi

Të katër mjetet i përkasin grupit të mjeteve me përparësi kalimi, por njëra prej tyre ka përparësi mbi të gjitha.


Një gjë është e qartë. Në rast se asnjëra prej këtyre automjeteve nuk ka të aktivizuar sinjalin rrotullues, ato do të trajtohen si automjete “të zakonshme” dhe më pas do të zbatohet rregulli i krahut të djathtë. Mirëpo, në këtë situatë, të gjithë kanë dikë në të djathtë.

Pyetjes se cili mjet me sinjal rrotullues ka të drejtë përparësie në kryqëzimin ku nuk funksionon semafori dhe nuk ka asnjë shenjë komunikacioni, pak njerëz kanë ditur të japin përgjigjen e duhur, transmeton Telegrafi.

Ekspertët e komunikacionit kanë sqaruar këtë dilemë.

– Në këtë situatë, kur rrotullimi është i ndezur, mjeti i shënuar me numrin dy ka përparësi ndaj tre mjeteve të tjera. Kur kalon, rregulli i dorës së djathtë zbatohet për ambulancën, policinë dhe kamionin zjarrfikës. Kjo do të thotë se veturat kalojnë në këtë mënyrë: një, tre dhe më pas katër.

– Në rast se automjeti numër dy ka sinjalizime zanore dhe drita, atëherë ka të drejtë përparësie në kryqëzimin ku nuk funksionon semafori dhe nuk ka asnjë shenjë që rregullon të drejtën e kalimit. Mjetet e tjera kalojnë kryqëzimin sipas rregullit të krahut të djathtë. Kjo do të thotë se pas automjetit numër dy kalon një ambulancë, pastaj një automjet policie dhe në fund kamioni zjarrfikës.

Në rast se rrotullimet nuk përfshihen

Në rast se asnjë nga këto automjete nuk ka të përfshirë rrotullimin, rasti do të trajtohej si automjete “të zakonshme” dhe më pas do të zbatohej rregulli i krahut të djathtë. Sidoqoftë, në këtë situatë, të gjithë kanë dikë në të djathtë.

– Drejtuesit e mjeteve për të kaluar kryqëzimin me mjetet e tyre duhet të bien dakord mes tyre se kush do ta lejojnë.

Na lini mendimin tuaj në komente – kush ka përparësi? /Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Mos e hidhni hirin: Mund të përdoret për të neutralizuar aromat e pakëndshme ose për të hequr njollat nga mobiliet

Mos e hidhni hirin: Mund të përdoret për të neutralizuar aromat e pakëndshme ose për të hequr njollat nga mobiliet

Bëje vet
Këtë lëng e mban në shtëpi çdo femër, i heq për mrekulli njollat nga atletet

Këtë lëng e mban në shtëpi çdo femër, i heq për mrekulli njollat nga atletet

Bëje vet
Nëse flini me çorape apo zbathur, kjo për ju e tregon një gjë të rëndësishme!

Nëse flini me çorape apo zbathur, kjo për ju e tregon një gjë të rëndësishme!

Këshilla Lifestyle
Vendet më të vizituara në vitin 2023: Shtetet evropiane janë në tri vendet e para

Vendet më të vizituara në vitin 2023: Shtetet evropiane janë në tri vendet e para

Çfarë të vizitosh
Hëna e plotë te Binjakët: Zbulo se ç’do të ndodhë me shenjën tënde

Hëna e plotë te Binjakët: Zbulo se ç’do të ndodhë me shenjën tënde

Astrologji
A dini si t’i lani atletet? Kur lejohen në rrobalarëse dhe kur jo

A dini si t’i lani atletet? Kur lejohen në rrobalarëse dhe kur jo

Bëje vet
Kalo në kategori