Stili skandinav po fiton gjithnjë e më shumë fansa, përfshirë njerëzit që jetojnë jashtë pjesës veriperëndimore të Evropës.

Është një mënyrë e të menduarit që përhapet jo vetëm në banesën tuaj, por edhe në stilin tuaj të veshjeve dhe qëndrimin që keni ndaj jetës në përgjithësi. Nuk është rastësi që Danimarka dhe Norvegjia janë në krye të listës së vendeve më të lumtura. Pra, nëse dikush e kupton lumturinë, atëherë janë padyshim skandinavët.

Bright Side tregon disa hile nga ky stil:

Brendësia: minimalizëm dhe funksionalitet

Parimet themelore të stilit skandinav janë thjeshtësia dhe komoditeti. Niki Brantmark, autori i blogut ‘Shtëpia ime Skandinave’, këshillon përzierjen e artikujve të brendshëm të cilësisë së mirë dhe moderne duke u dhënë përparësi materialeve natyrore.

Stili skandinav ka të bëjë me cilësinë, jo me sasinë. Banorët e Norvegjisë, Danimarkës dhe Suedisë nuk përpiqen të zotërojnë shumë gjëra – është më mirë të keni vetëm një kolltuk në një dhomë në vend të 2 ose 3, nëse është e rehatshme, e fortë dhe do të zgjasë për shumë vite.

Veshjet: Gjëja e rëndësishme është rehatia

Minimalizmi skandinav në rroba bazohet në të njëjtat parime si brendësia e shtëpisë, të cilat janë thjeshtësia, komoditeti dhe rehatia.

Duke parë koleksionet e veshjeve të krijuara nga stilistët suedezë, ju menjëherë i kushtoni vëmendje prerjes lakonike, mungesës së asimetrisë dhe numrit të vogël të elementeve dekorative.

Pastrimi: Mos kini frikë të hidhni gjëra të panevojshme

Libri i Margareta Magnusson, ‘The Gentle Art of Swedish Death Cleaning’, është shumë i popullarizuar në Suedi. Koncepti i saj sugjeron të mendosh për atë që do të lash pas: një shtëpi plot me gjëra të panevojshme, apo hapësirë ​​ku çdo detaj mbushet me kuptime dhe kujtime?

Udhëzuesi i Margareta është i përshtatshëm për të gjithë ata që duan të çlirojnë shtëpinë e tyre nga sende të panevojshme. Ky lloj pastrimi nuk ka të bëjë vetëm me pluhurin dhe rregullimin e gjërave në vendet e tyre, por ka të bëjë me ri mendimin e mënyrës suaj të jetës.

Materialet natyrore dhe ushqimi i shëndetshëm

Skandinavët vlerësojnë me të vërtetë gjithçka që është e natyrshme dhe kjo vlen jo vetëm për brendësinë e shtëpisë së tyre, por edhe për veshjet dhe ushqimin e tyre.

Një familje skandinave ka dysheme druri në shtëpinë e tyre, një tavolinë lisi, në veshjet e tyre mbizotërojnë liri, leshi dhe sendet prej lëkure dhe ata më mirë do të shërbejnë peshk dhe perime të pjekura për darkë sesa të porosisin një pica. Nocioni popullor i lumturisë daneze, nuk është porositja e ushqimit të gatshëm, por diçka shtëpiake, e gatuar me duart tuaja.

Mënyra e jetesës: Shijoni gjërat e thjeshta

Në Skandinavi, ekzistojnë disa koncepte dhe secili prej tyre i referohet një lloji të caktuar jetese. Ju ndoshta keni dëgjuar për ‘lagom’ ose ‘hygge’, dhe danezët dolën me një filozofi të jetës të quajtur, ‘Lykke’. Ekziston një ndryshim midis të gjitha këtyre, por në të njëjtën kohë, ato kanë shumë të përbashkëta.

Në cilindo prej këtyre koncepteve, do të gjeni të njëjtin mesazh – duhet të jeni në gjendje të shijoni gjërat e thjeshta. Një mbrëmje me të dashurit, disa orë vetëm me një libër të mirë, një gotë me çokollatë të nxehtë pas një shëtitje në dimrin e ftohtë, ose erën e freskisë pas shiut – thjesht duhet të gjeni diçka që ju sjell gëzim. /Telegrafi/