Gratë përdorin hile të ndryshme, duke u përpjekur të mashtrojnë kohën dhe të duken më të reja se sa janë.

Sidoqoftë, disa nuk kanë nevojë për të – astrologët kanë vërejtur prej kohësh se tri shenjat e Zodiakut duken shumë më të reja dhe bukuria e tyre është pothuajse e paprekur. Pavarësisht se sa vjeç janë, ata janë aktivë, të lumtur dhe shpesh të kujtojnë adoleshentët.

Në moshën 50-vjeç, ata kapin shikimet entuziaste të fansave të tyre, pasi natyra u ka falë sekretin e rinisë së përjetshme.

Ujori

Kjo shenjë ka tendencë të duket më e vjetër në rini dhe, përkundrazi, duket më e re me moshën. Ujorët i kushtojnë vëmendje pamjes së tyre, ata janë të interesuar për trendin më të fundit të modës. Nëse ata rriten shpejt në rininë e tyre, bëhen seriozë dhe të vendosur, atëherë me kalimin e moshës Ujori merr tipare të gjalla të karakterit.

Ujori shpesh ka marrëdhënie të shkëlqyera me nipërit dhe mbesat, i kupton nevojat e tyre dhe flet me ta “në gjuhën e tyre”. Ata nuk u pëlqen të kujtojnë sëmundjet, të ruajnë shëndetin dhe të ikin nga të folurit për pleqërinë në çdo mënyrë të mundshme. Por mendimi i të tjerëve nuk është absolutisht i rëndësishëm për ta, sepse gjëja kryesore për Ujorin është të ndihen mirë dhe të jenë rehat.

Shigjetari

Stili jetësor i Shigjetarit i ndihmon ata të duken mirë edhe në moshë të thyer.

Natyra e tyre aktive ndihmon në ruajtjen e energjisë në çdo moshë. Shigjetari nuk përqendrohet te mosha, ndonjëherë e fsheh atë. Ai pëlqen të bëjë pyetjen: “Sa vjeç do të më jepje?” Për habinë e tij, askush nuk mund ta marrë me mend dhe ata e shijojnë atë.

Prioriteti kryesor për Shigjetarin është të marrë më të mirën e jetës. Ata ndjekin dëshirat e tyre dhe koncepti “është tepër vonë për mua, unë jam shumë i moshuar” nuk ekziston. Prandaj, edhe në moshën 60-70 vjeç, ata duken rinorë dhe të lumtur.

Peshorja

Pamja luan një rol të rëndësishëm në jetën e Peshores. Kjo shenjë duket gjithmonë 100% e mirë dhe mosha nuk i shqetëson. Në një mënyrë magjike, koha qëndron ende për njerëzit e lindur në shenjën e Peshores.

Karakteristikat e fytyrës ndryshojnë me vështirësi me kalimin e viteve. Rrudhat janë jashtëzakonisht të rralla. Por edhe një rrudhë e vogël zbukuron për mrekulli fytyrën e Peshores. Personaliteti i Peshores ndryshon për mirë me kalimin e viteve. Ata e bëjnë kontaktin më të lehtë, qeshin më shumë dhe pushojnë të shqetësohen për gjëra të vogla.

Lëvizjet e tyre theksojnë hirin, dhe buzëqeshja magjeps. Nuk është për t’u habitur, numri i tifozëve të Peshores rritet vetëm me moshën, e cila nga ana tjetër shton vetëbesimin e saj dhe i bën lajka krenarisë së tyre.