Çfarë i bën disa orë më të shtrenjta sesa tjerat?

Fillimisht, është e qartë se materiali prej çfarë janë ndërtuar, transmeton Telegrafi.

Një orë e cila është krijuar nga metale apo gurë të çmueshëm padyshim se do të ketë një çmim shumë të lartë.

Së dyti, çmimi definohet edhe nga brendi apo personi që e përpunon – një orë zvicerane e ndërtuar prej dore sigurisht se është më e shtrenjtë sesa një orë e prodhuar miliona herë në një fabrikë të madhe në Kinë.

Dhe, së treti, çmimi i orës definohet edhe nga fakti se sa e rrallë është ora apo materiali me të cilin përbëhet.

Më poshtë ju sjellim orët më të shtrenjta në botë.

Rolex Paul Newman Daytona – 14.4 milionë funte

Patek Philippe ref. 1518 – 9 milionë funte

Vacheron Constantin 527260 – 6.5 milionë funte