Me pandeminë që mbante shumicën prej nesh në shtëpi për pjesën më të madhe të vitit të kaluar, pajisjet hidraulike dhe pajisjet tona u vunë vërtet në provë.

Të gjitha shtëpitë tona kanë pasur konsum shtesë vitin e kaluar.

Më poshtë ua sjellim tre hile të thjeshta që do t’ju ndihmojnë të shmangni një faturë të kushtueshme riparimi.

Pastroni kapakun e gomës së tualetit

Ndërsa kaluam më shumë kohë në shtëpi, tubat tanë u vunë më shumë në funksion. Sipas hidraulikëve, thirrjet e riparimit janë rritur ndjeshëm vitin e kaluar. Ankesa më e zakonshme? Tualetet që nuk ndalen së vepruari. Fatmirësisht, ka një rregullim të lehtë për tu provuar: Hiqeni kapakun nga rezervuari, lajeni tualetin dhe ngrini kapakun e gomës në pjesën e poshtme të rezervuarit me një zinxhir të bashkangjitur me të.

Kaloni uthull të bardhë nëpër pjatalarëse

Të gjitha vaktet tona të gatuara në shtëpi bënë që pjatalarëset të përdoren si kurrë më parë – dhe u prishen më shpesh. Kjo sepse sa më shumë enë që lamë, aq më shumë yndyra dhe grimca ushqimi u grumbulluan, duke shkaktuar bllokime. Zgjatni jetën e pajisjes tuaj me një pastrim mujor: vendosni një filxhan uthull të bardhë në raftin e sipërm në një pjatalarëse bosh dhe kryeni ciklin e larjes së nxehtë. Uthulla siguron që makineria të funksionojë si e re. Kur të përfundojë cikli i pastrimit, thjesht spërkatni pak sodë buke në pjesën e poshtme të pjatalarëse për të thithur ndonjë erë të uthullës që mbetet.

Pastroni frigoriferin tuaj

Shumë prej nesh furnizoheshin me shumë ushqim gjatë vitit të kaluar, duke i mbushur plot frigoriferët. “Për fat të keq, kjo rezultoi në një valë dështimesh të frigoriferëve, aq sa ka akoma një grumbullim të madh në porositjen e njësive të reja”, zbulon eksperti i riparimit të pajisjeve Scott Isacksen. “Nëse frigoriferi juaj është i mbushur shumë fort, ajri nuk mund të qarkullojë, duke e lodhur motorin”.

Rregullimi i thjeshtë: Synoni të mbushni frigoriferin me rreth tre të katërtat e plota, dhe lini hapësirën më të lirë në pjesën e sipërme, ku ajri është më i ngrohtë dhe duhet të qarkullojë më shumë. Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është të vendosni artikuj më të mëdhenj – si enë qumështi në raftin e poshtëm dhe të lini pjesën e sipërme për sende më të vogla si kos, vezë dhe vazo reçeli. /Telegrafi/