SEBA një bankë e kriptovalutave tashmë është plotësisht funksionale.

Banka zvicerane njoftoi se klientët e saj mund të hapin xhirollogari për kriptovaluta. Por banka do t’iu shërbej vetëm bizneseve korporative, menaxherëve të aseteve dhe investitorëve profesionalë privatë, përcjell Telegrafi.

E filluar në fillim të vitit, banka mori licencën në muajin gusht nga autoritetet financiare. SEBA thotë se kërkon të ndërtojë ura mes aseteve tradicionale dhe atyre dixhitale duke ruajtur nivelet e larta të sigurisë.

Aktualisht banka mbështet vetëm Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar dhe Ethereum Classic.

Banka ka premtuar se këtë shërbim shumë shpejtë do ta ofroj edhe ndërkombëtarisht. /Telegrafi/