LAJMI I FUNDIT:

Tevdovski: Financat publike janë në gjendje të mirë

Tevdovski: Financat publike janë në gjendje të mirë

Financat publike janë transparente, borxhi publik është nën kontroll, ndërsa në procedura është përmirësimi i sistemit financiar publik. Këtë e tha Ministri për Financa, Dragan Tevdovski në konferencën e Akademisë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë, duke sqaruar reformat në sistemin e financimit publik, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ministri theksoi se financat publike janë në gjendje të mirë, por dhe se janë përgatitur masa për përmirësimin e sistemit.


“Me programin për reforma të financimit publik janë parashikuar masa për më shumë efikasitet dhe efikasitet në shpenzimet publike, përmbajtjen e borxhit dhe më shumë transparencë. Nëpërmjet ligjit për buxhet, është përmirësuar sistemi i blerjeve publike, publikimi i kostos në platformën ueb dhe masa tjera. Do të përmirësohet edhe financimi publik. Me këtë do të sigurohet edhe zhvillimi stabil dhe i qëndrueshëm ekonomik, dhe me këtë një standard më të mirë për qytetarët. /Telegrafi/