LAJMI I FUNDIT:

Telekomi përshëndet Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese, pret të hetohet prej fillimit kontrata me Z-Mobile

Telekomi përshëndet Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese, pret të hetohet prej fillimit kontrata me Z-Mobile

Telekomi i Kosovës përshëndet Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese në rastin KI84/21, edhe përkundër asaj që sipas kësaj kompanie nuk janë plotësuar të gjitha pritshmëritë.

Reklama

Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese që të kthehet në Apel kontesti i përmbarimit të borxhit të Telekomit për marrëveshjen e Z-Mobile, Telekomi thekson se tash pret që të ketë hetim të kontratës që nga fillimi i saj.

Kushtetuesja e kthen në rivendosje padinë e Telekomit kundrejt Z-mobile
Lexo po ashtu Kushtetuesja e kthen në rivendosje padinë e Telekomit kundrejt Z-mobile

Lexoni të plotë reagimin e Telekomit pas aktgjykimit të Kushtetueses:

“Telekomi i Kosovës sh.a. shpreh mendimin se shkeljet e konstatuara nga ana e Gjykatës Kushtetuese, zanafillën e kishin qysh në Aktvendimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë PPP.nr. 1486/19 të datës 06 korrik 2020,  të cilat pastaj, u legjitimuan së pari me Aktvendimin e Gjykatës së Apelit Ac.nr. 3610/20 të datës 08 tetor 2020dhe pastaj edhe me Aktvendimin e Gjykatës Supreme të Kosovës CML nr. 12/20 të datës 20 janar 2021.

Prandaj, pasi Gjykata Kushtetuese ka anuluar Aktvendimet e Gjykatës së Apelit dhe të Gjykatës Supreme, të cilat i kanë legjitimuar shkeljet e Gjykatës Themelore në Prishtinë, Telekomi i Kosovës sh.a. shpreh qëndrimin se edhe Aktvendimi i Gjykatës Themelore në Prishtinë PPP.nr. 1486/19 i datës 06 korrik 2020, do të duhej të anulohet.

Pavarësisht kësaj, Telekomi i Kosovës sh.a. shpreh pritshmëritë që në procedurën e përsëritur, Gjykata e Apelit do t’i shqyrtojë dhe vlerësojë me profesionalizëm dhe paanësi të gjitha pretendimet ankimore dhe do të marrë një Vendim në përputhje me konstatimet e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës.

Telekomi i Kosovës sh.a. beson se ky është vetëm fillimi i vendosjes së drejtësisë lidhur me kontratën tashmë famëkeqe me Z-Mobile. Telekomi i Kosovës sh.a. beson fuqishëm dhe është i bindur se organet e drejtësisë do të fillojnë ta hulumtojnë prej fillimit këtë kontratë, e cila i ka shkaktuar dëme qindra milionëshe Telekomit. Gjithashtu, shpresojmë që vendimi i sotëm i Gjykatës Kushtetuese të jetë një moment i ri dhe një shtysë e re për institucionet tona të drejtësisë, që Telekomit të Kosovës sh.a. përmes një procesi të ardhshëm gjyqësor, t’i kompensohet dëmi i shkaktuar ndër vite nga kontrata me Z-Mobile”. /Telegrafi/