Këshilli drejtues i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit dhe Shkencës së Kosovës (SBASHK) pas diskutimeve të shumta e duke përcjellë zërin e të punësuarve në arsim, kanë autorizuar kryetarin e SBASHK-ut dhe kryesinë që në koordinim me Federatën e Sindikatës së Shëndetësisë dhe atë të Policisë të nisin bashkërisht me veprime sindikale.

Duke u bazuar në këtë dhe në koordinim të plotë me këto dy federata, të premten (13.12.2019) mbahet grevë dyorëshe paralajmëruese në çerdhe, në universitete dhe në të dy ndërrimet e mësimit në të gjitha shkollat e Kosovës me kërkesën drejtuar institucioneve që të punësuarit në arsim dhe gjithë të tjerët pagën e dhjetorit ta marrin bazuar në Ligjin e Pagave.

“Greva dyorëshe në çerdhe fillon nga ora 6:30 deri në orën 8:30, greva në universitete fillon në orën 8:00 deri në orën 10:00 dhe greva në shkollat e Kosovës mbahet në dy orët e para në të dy ndërrimet”, thuhet në njoftimin e SBASHK, përcjell Telegrafi.

Sindikatat paralajmërojnë greva dhe protesta nëse nuk zbatohet Ligji për Paga Sindikatat paralajmërojnë greva dhe protesta nëse nuk zbatohet Ligji për Paga

Në fund, SBASHK thotë se greva dyorëshe në arsim është alarmi i fundit dhe kushdo që punon për të zhgënjyer punëtorët e arsimit, shëndetësisë dhe të policisë së Kosovës duhet ta di se do të përballet me reagimet shumë më radikale sindikale. /Telegrafi/