Sekretari shtetëror për shëndetësi, Vladimir Miloshev tha se blerja do të bëhet nëpërmjet ndërhyrjes së importit.

Proceduar e rregullt për blerjen është në gusht. Qytetarët reagojnë se shpesh ndodh që mos të ketë rezerva deri në afatin e caktuar dhe se kanë frikë për pamundësisë së gjetjes e insulinës në kohë.

Nga ana tjetër Miloshev sqaroi se në muajin gusht me ligjin e ri ku duhet të ketë ndryshime në pjesën e importit paralel dhe do të ketë kritere më të ashpra për importin e ilaçeve. Në Maqedoni ka rreth 100 mijë persona të sëmur nga diabeti. /Telegrafi/