LAJMI I FUNDIT:
OpenAI

OpenAI

121 Artikuj

Info

OpenAI është një organizatë e kërkimit në inteligjencën artificiale (IA) me seli në San Francisco, Kaliforni. Ajo ka për qëllim të promovojë dhe zhvillojë inteligjencë artificiale në mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme për të përfituar njerëzimi si tërësi. Organizata punon në krijimin e teknologjive të IA dhe në publikimin e hulumtimeve dhe mjeteve me burim të hapur, në përpjekje për të ndihmuar në parandalimin e rrezikut që teknologjia e IA mund të përdoret në mënyra që mund të dëmtojnë shoqërinë. OpenAI është gjithashtu e njohur për zhvillimin e modeleve të IA si GPT (Generative Pretrained Transformer).

Negociata maratonë dhe dakordim historik: Çfarë lloj marrëveshjeje për inteligjencën artificiale arriti BE-ja

Negociata maratonë dhe dakordim historik: Çfarë lloj marrëveshjeje për inteligjencën artificiale arriti BE-ja

Lajme Teknologji
Sam Altman i OpenAl tërheq fjalët “po ekzagjerohet me antisemitizmin”

Sam Altman i OpenAl tërheq fjalët “po ekzagjerohet me antisemitizmin”

Amerika
A është Gemini i Google “më i zgjuar” se ChatGPT i OpenAl?

A është Gemini i Google “më i zgjuar” se ChatGPT i OpenAl?

Lajme Teknologji
Meta lanson mjetin me AI për gjenerimin e imazheve nga teksti

Meta lanson mjetin me AI për gjenerimin e imazheve nga teksti

Lajme Teknologji
Inteligjenca Artificiale po u shkakton probleme ligjore Bashkimit Evropian

Inteligjenca Artificiale po u shkakton probleme ligjore Bashkimit Evropian

Lajme Teknologji
Si arriti ChatGPT të ndryshojë botën brenda një viti?

Si arriti ChatGPT të ndryshojë botën brenda një viti?

Lajme Teknologji
Microsoft lanson funksionin për gjenerimin e imazheve nga teksti, do të jetë i integruar në Paint

Microsoft lanson funksionin për gjenerimin e imazheve nga teksti, do të jetë i integruar në Paint

Lajme Teknologji
Mira Murati në mesin e 25 grave më të fuqishme në botë, sipas gazetës Financial Times

Mira Murati në mesin e 25 grave më të fuqishme në botë, sipas gazetës Financial Times

Lajme Teknologji
Musk: Mendoj se OpenAI ka bërë një zbulim të rrezikshëm që ka çuar në shkarkimin e Altman

Musk: Mendoj se OpenAI ka bërë një zbulim të rrezikshëm që ka çuar në shkarkimin e Altman

Lajme Teknologji
Amazon prezanton chatbotin me Inteligjencë Artificiale të quajtur Q

Amazon prezanton chatbotin me Inteligjencë Artificiale të quajtur Q

Lajme Teknologji
OpenAI nuk pritet t’i ofrojë Microsoftit ulëse në bordin e ri të kompanisë

OpenAI nuk pritet t’i ofrojë Microsoftit ulëse në bordin e ri të kompanisë

Lajme Teknologji
Themeluesi i Wikipedia-s ankohet në inteligjencën artificiale: Katastrofë artikuj po shkruan

Themeluesi i Wikipedia-s ankohet në inteligjencën artificiale: Katastrofë artikuj po shkruan

Lajme Teknologji
Çfarë ndodhi në OpenAI, çfarë kërkuan “fraksionet rivale” dhe çfarë pritet nga Inteligjenca Artificiale?

Çfarë ndodhi në OpenAI, çfarë kërkuan “fraksionet rivale” dhe çfarë pritet nga Inteligjenca Artificiale?

Lajme Teknologji
Mësohet se sa paguhen inxhinierët në OpenAI, do t’ju habisin shifrat

Mësohet se sa paguhen inxhinierët në OpenAI, do t’ju habisin shifrat

Lajme Teknologji
Startupi që krijoi chatbotin Pi beson se mund ta ‘shkel’ OpenAI

Startupi që krijoi chatbotin Pi beson se mund ta ‘shkel’ OpenAI

Lajme Teknologji
Bill Gates: Për shkak të inteligjencës artificiale, njerëzit mund të punojnë vetëm tre ditë në javë

Bill Gates: Për shkak të inteligjencës artificiale, njerëzit mund të punojnë vetëm tre ditë në javë

Lajme Teknologji
A arriti OpenAI të ‘zgjojë’ super-inteligjencën artificiale, pse kjo teknologji do të shkatërronte njerëzimin

A arriti OpenAI të ‘zgjojë’ super-inteligjencën artificiale, pse kjo teknologji do të shkatërronte njerëzimin

Lajme Teknologji
Ekipi i OpenAI kishte bërë një zbulim të madh përpara se bordi të shkarkonte Altman – për çfarë bëhet fjalë?

Ekipi i OpenAI kishte bërë një zbulim të madh përpara se bordi të shkarkonte Altman – për çfarë bëhet fjalë?

Lajme Teknologji
Kush është Mira Murati dhe a vjen nga Shqipëria? – Si përgjigjet, ChatGPT në pyetjet lidhur me inxhinieren e njohur

Kush është Mira Murati dhe a vjen nga Shqipëria? – Si përgjigjet, ChatGPT në pyetjet lidhur me inxhinieren e njohur

Lajme Teknologji
Si OpenAI krijoi “kushtet perfekte për kaos”

Si OpenAI krijoi “kushtet perfekte për kaos”

Lajme Teknologji
Tani mund të flisni me zë me platformën ChatGPT

Tani mund të flisni me zë me platformën ChatGPT

Lajme Teknologji
Si e priti Altman vendimin për rikthimin e tij në OpenAI, ky është reagimi i tij në rrjetin social X

Si e priti Altman vendimin për rikthimin e tij në OpenAI, ky është reagimi i tij në rrjetin social X

Lajme Teknologji
Vjen reagimi i inxhinieres shqiptare Mira Murati pas rikthimit të Sam Altman në OpenAI

Vjen reagimi i inxhinieres shqiptare Mira Murati pas rikthimit të Sam Altman në OpenAI

Lajme Teknologji
Sam Altman do të kthehet si CEO i OpenAI, më pak se një javë pasi u largua nga bordi

Sam Altman do të kthehet si CEO i OpenAI, më pak se një javë pasi u largua nga bordi

Lajme Teknologji