LAJMI I FUNDIT:

Gjykata Supreme

116 Artikuj

Supremja refuzon ankesën e mbrojtjes, mbetet në paraburgim i dyshuari për përfshirje në vrasjen e Triumf Rizës

Supremja refuzon ankesën e mbrojtjes, mbetet në paraburgim i dyshuari për përfshirje në vrasjen e Triumf Rizës

Drejtësi
Supremja vërteton dënimin ndaj Vukoticit me 13 vjet burgim për dhunë seksuale gjatë luftës

Supremja vërteton dënimin ndaj Vukoticit me 13 vjet burgim për dhunë seksuale gjatë luftës

Kosovë
“Pagë të 13-të, shpërblim jubilar e shtesa”, Gjykata Supreme njeh të drejtat e mbi 5 mijë policëve të Kosovës

“Pagë të 13-të, shpërblim jubilar e shtesa”, Gjykata Supreme njeh të drejtat e mbi 5 mijë policëve të Kosovës

Kosovë
Fejzullah Rexhepi propozohet për kryetar të Gjykatës Supreme

Fejzullah Rexhepi propozohet për kryetar të Gjykatës Supreme

Drejtësi
Rasti “Monstra”, më 10 maj sërish në Gjykatën Supreme

Rasti “Monstra”, më 10 maj sërish në Gjykatën Supreme

Maqedonia e Veriut
Faturim i jashtëligjshëm për rrymën në veri, deklarata e Konjufcës për zgjedhjet dhe vizita e Abazoviqit – lajmet e javës

Faturim i jashtëligjshëm për rrymën në veri, deklarata e Konjufcës për zgjedhjet dhe vizita e Abazoviqit – lajmet e javës

Besnike Salihu
Gjykata Supreme vërteton që qytetarëve i është faturuar jashtëligjshëm rryma e shpenzuar në katër komunat veriore

Gjykata Supreme vërteton që qytetarëve i është faturuar jashtëligjshëm rryma e shpenzuar në katër komunat veriore

Energjetika
OJQ-të kërkojnë drejtësi për Donjeta Pajazitajn

OJQ-të kërkojnë drejtësi për Donjeta Pajazitajn

Drejtësi
Vëllai i Donjeta Pajazitajt pas vendimit të Supremes: Shteti po vret

Vëllai i Donjeta Pajazitajt pas vendimit të Supremes: Shteti po vret

Kosovë
Gjykata Kushtetuese hedh poshtë kërkesën kompanisë së sigurimeve “Kosova e Re”

Gjykata Kushtetuese hedh poshtë kërkesën kompanisë së sigurimeve “Kosova e Re”

Ekonomi
Supremja e kthen në rigjykim rastin ndaj ish-ministrit të Shëndetësisë, Numan Baliq, i akuzuar për sulm seksual

Supremja e kthen në rigjykim rastin ndaj ish-ministrit të Shëndetësisë, Numan Baliq, i akuzuar për sulm seksual

Drejtësi
Gjykata Supreme në Maqedoni, diskutim mbi mënyrën e shkarkimit të krerëve të saj

Gjykata Supreme në Maqedoni, diskutim mbi mënyrën e shkarkimit të krerëve të saj

Maqedonia e Veriut
15 vjet burgim për vrasjen e Hatije Dina, reagon YIHR: Ky dënim e legjitimon dhunën dhe vrasjen e grave

15 vjet burgim për vrasjen e Hatije Dina, reagon YIHR: Ky dënim e legjitimon dhunën dhe vrasjen e grave

Kosovë
KGJK nuk tërhiqet nga kërkesa që të mos u ulet paga, nga shoqëria civile kërkojnë zgjidhje të problemit

KGJK nuk tërhiqet nga kërkesa që të mos u ulet paga, nga shoqëria civile kërkojnë zgjidhje të problemit

Drejtësi
Enver Peci lirohet nga pozita e kryetarit të Gjykatës Supreme – do të vazhdojë si gjyqtar në Kushtetuese

Enver Peci lirohet nga pozita e kryetarit të Gjykatës Supreme – do të vazhdojë si gjyqtar në Kushtetuese

Kosovë
Revizioni – mjet i jashtëzakonshëm juridik i procedurës kontestimore në Gjykatën Supreme

Revizioni – mjet i jashtëzakonshëm juridik i procedurës kontestimore në Gjykatën Supreme

Këshilla Lifestyle
Gjykata Supreme liron nga paraburgimi tri infermieret që u përfshinë në sulmin fizik ndaj të moshuarës në Pejë

Gjykata Supreme liron nga paraburgimi tri infermieret që u përfshinë në sulmin fizik ndaj të moshuarës në Pejë

Drejtësi
Gjykata Supreme ka vërtetuar pezullimin e vendimeve për leje ujore dhe mjedisore për Hidrocentralin “Lepenci 3” në Kaçanik

Gjykata Supreme ka vërtetuar pezullimin e vendimeve për leje ujore dhe mjedisore për Hidrocentralin “Lepenci 3” në Kaçanik

Drejtësi
Supremja i jep të drejtë Kastratit për reformën e arsimit në Kamenicë

Supremja i jep të drejtë Kastratit për reformën e arsimit në Kamenicë

Kosovë
ZRRE: Vendimi për çmimet e reja të rrymës mbetet në fuqi

ZRRE: Vendimi për çmimet e reja të rrymës mbetet në fuqi

Energjetika
Agim Maliqi: Këshilli Gjyqësor duhet të hulumtojë pse rastet e krimeve seksuale janë parashkruar

Agim Maliqi: Këshilli Gjyqësor duhet të hulumtojë pse rastet e krimeve seksuale janë parashkruar

Drejtësi
Supremja ndërpret masën e paraburgimit ndaj disa të akuzuarve për korrupsion në rastin e njohur “Subvencionet 1”

Supremja ndërpret masën e paraburgimit ndaj disa të akuzuarve për korrupsion në rastin e njohur “Subvencionet 1”

Drejtësi
Supremja i jep të drejtë vendimit të BQK-së për kompaninë e sigurimeve ‘Kosova e Re’

Supremja i jep të drejtë vendimit të BQK-së për kompaninë e sigurimeve ‘Kosova e Re’

Financa
Supremja konstaton shkelje në aktgjykimin lirues të ish-kryesuesit të Asamblesë së Prizrenit

Supremja konstaton shkelje në aktgjykimin lirues të ish-kryesuesit të Asamblesë së Prizrenit

Drejtësi