Konsumimi i këtyre artikujve të freskët do t’ju bëjë që të hani më pak karbohidrate gjatë ditës, ndërkaq kjo është rruga deri te linja e dëshiruar

Bajamet e freskëta janë të pasura me proteina, thartira të pangopura yndyrore, vitamina, fibra dhe minerale, transmeton Telegrafi.

Hulumtimet kanë treguar që konsumimi i përditshëm i bajameve të freskëta përshpejton procedurën e dobësimit së paku për 62 për qind.

Niveli i yndyrës së tërësishme trupore zvogëlohet për afro 56 për qind, ndërsa dobësimi në zonën e stomakut përshpejtohet për 50 për qind.

Një porcion prej rreth 23 bajameve është tërësisht i mjaftueshëm për plotësimin e nevojave të organizmit me proteina dhe me yndyra të pangopura yndyrore.

Për shkrirje të yndyrës në stomak janë kyç pikërisht proteinat. Prandaj, bajamet janë zgjedhje e shkëlqyeshme, sepse pos që përmbajnë proteina, janë të pasura edhe me nutrienë të thatë të nevojshëm për shkrirje të shpejtë dhe të shëndetshme të yndyrave.

Nga ana tjetër, bajamet zbërthehen ngadalë, andaj lënë ndjesi afatgjatë të ngopjes, gjë që do t’ju ndalojë në ngrënien e ushqimit, i cili organizmit tuaj i është i panevojshëm. /Telegrafi/