LAJMI I FUNDIT:

Skema e Qeverisë për punësim, këto janë kriteret që duhen plotësuar nga ata që kërkojnë punë dhe bizneset

Skema e Qeverisë për punësim, këto janë kriteret që duhen plotësuar nga ata që kërkojnë punë dhe bizneset

Qeveria e Kosovës, respektivisht Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka hapur sot aplikimin për skemën ‘Qeveria për Familjet’ që synon punësimin afatgjatë të punëkërkuesve që nuk kanë asnjë anëtar të familjes të punësuar.

Reklama

Përmes një njoftimi për media MF-ja ka publikuar kushtet që duhen plotësuar si bizneset ashtu edhe punëkërkuesit për të përfituar nga kjo skemë.

Murati jep detaje rreth skemës një i punësuar për çdo familje në nevojë
Lexo po ashtu Murati jep detaje rreth skemës një i punësuar për çdo familje në nevojë

Kushtet për aplikim nga punëkërkuesit:

-T’i përkasin grup moshës 18-64 vjeçare;

-Të mos kenë asnjë anëtar të familjes të punësuar;

-Të jenë të regjistruar si të papunë/ punëkërkues në Agjencinë e Punësimit (APRK).

Kushtet për aplikim nga punëdhënësit:

-Bizneset të jenë të regjistruara dhe aktive në Administratën Tatimore të Kosovës;

– OJQ-të të jenë të regjistruara dhe aktive në Ministrinë e Punëve të Brendshme.

Mënyra e subvencionimit:

-Kompenzimi për punëdhënësin: 70% e pagës bruto (maksimumi 300 euro subvencionim nga Qeveria për punëtor);

-Personat e angazhuar përmes kësaj skeme nuk duhet të përbëjnë më shumë se 30% të stafit ekzistues të biznesit.

“Për ndihmë dhe informata në procesin e aplikimit drejtohuni në Zyrën e Punësimit të komunës suaj. Adresën e Zyrës së Punësimit në komunën tuaj, mund ta gjeni në faqen e APRK-së”, thuhet në njoftim. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
S’ka askund si zbritjet e maraklive n’BAU Market

S’ka askund si zbritjet e maraklive n’BAU Market

Bau Market
Çmime EXTRA të volitshme në InterEX përgjatë 16 ditëve speciale të EXTRA Days

Çmime EXTRA të volitshme në InterEX përgjatë 16 ditëve speciale të EXTRA Days

InterEX
CINESTAR MEGAPLEX nga 2 deri me 4 qershor ka mega ofertë 1+1 GRATIS!

CINESTAR MEGAPLEX nga 2 deri me 4 qershor ka mega ofertë 1+1 GRATIS!

Cinestar
Brez pas brezi me BPB-në, partnerët e Bankës së Vendit rrëfejnë historitë e tyre të suksesit

Brez pas brezi me BPB-në, partnerët e Bankës së Vendit rrëfejnë historitë e tyre të suksesit

Ekonomi
Buton Electronics falë eksperiencë unike me produktet dhe aksesorët për “online gaming”

Buton Electronics falë eksperiencë unike me produktet dhe aksesorët për “online gaming”

Buton Electronics
Yjet në përkrahje të Euroair Direct – motivimi, dedikimi dhe suksesi i përbashkët

Yjet në përkrahje të Euroair Direct – motivimi, dedikimi dhe suksesi i përbashkët

Euroair Direct
Kalo në kategori