Vera është koha për tarracën dhe ne ju paraqesim tri gjëra që mund të përdorni për të shndërruar tarracën tuaj në një oazë të vërtetë.

Reklama

Me disa hile të thjeshta dhe jo shumë para, ju mund të transformoni plotësisht hapësirën tuaj të ballkonit në një kohë të shkurtër.

Tri gjëra janë kryesore: bimët, ndriçimi dhe tekstilet e bukura – transmeton KP.

(Foto: KP)

Lule dhe bimë të tjera

Ata krijojnë një ambient të mrekullueshëm, shërbejnë si mbrojtje nga pamja dhe mbi të gjitha – ato thjesht na bëjnë të lumtur. Bimët si qepujkat janë pothuajse të pa shkatërruara. As temperaturat e ftohta nuk e shqetësojnë. Përndryshe, bimët si trumza, sherbela, rozmarina, rigoni ose nenexhiku janë ideale. Kur bëni pazar, kushtojini vëmendje fjalës “qëndrueshmëri”, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për bimët e ballkonit edhe në netët e ftohta. Kur netët e ftohta mbarojnë në fillim të majit, ju gjithashtu mund të mbillni lule shumëngjyrëshe të verës.

Reklama

Ndriçimi

Reklama

Kur bie nata, nuk keni pse të tërhiqeni në apartament. Me drita të bukura, llamba atmosferike dhe fenerë romantikë, ballkoni i errët bëhet menjëherë një oazë e këndshme e paqes dhe relaksimit. Me ndriçimin e duhur, mund të futeni qetë në batanije dhe të shijoni muzgun. “Lance” me rreshta llambash me ngjyra mund të blihet në shumë dyqane për relativisht pak para, si dhe fenerë të ndryshëm, qirinj (bëni kujdes të mos shkaktoni zjarr!), llamba të varura mbi tryezë…

(Foto: KP)

Jastëkë, batanije, qilim

Përveç bimëve dhe dritës, jastëkët e butë për karrige, jastëkët dekorativë, batanije për mbrëmje të freskëta… luajnë një rol vendimtar në ballkon kur bëhet fjalë për krijimin e një atmosfere të bukur. Qilimi krijon një ndjenjë sigurie dhe ju ndihmon kur jeni zbathur në ballkon. Jastëkët shumëngjyrësh dhe mbulesat e bukura janë më shumë se elemente dekorative: ato i japin hapësirës së jashtme “atë diçka” dhe ju bëjnë të ndiheni edhe më komod. Dhe kur bën ftohtë në mbrëmje, batanija të ngroh bukur. Jastëkët e dyshemesë Macrame ose dekorimet e mureve janë gjithashtu të shkëlqyera për ballkone të mëdha. Luaj me materiale dhe modele, do të shihni se çfarë efekti të shkëlqyeshëm mund të arrijnë tekstilet.

Reklama