Kur jemi në dietë, qëllimi ynë është që ushqimin të cilin e hamë ta fusin në organizëm me sa më pak kalori

Është shumë me rëndësi që të hani fruta të cilat kanë vëllim më të madh, thotë nutricionistja Amanda (Meixner) Rocchio.

Rocchio në profilin e vet në Instagram i ka krahasuar kaloritë të cilat përmbajnë disa lloje të pemëve, transmeton Telegrafi.

“Bananet janë burim i shëndetshëm, mirëpo nëse dëshironi të merrni më pak kalori, ndërsa me atë rast të hani më shumë, burim i mirë janë shalqiri, dredhëzat, mjedrat ose portokajtë”, thotë Rocchio.

Rocchio i ka krahasuar shalqirin dhe bananen dhe ka treguar që mund të hani shalqi të vogël, por që me atë rast të merrni të njëjtën sasi kalorish sikur të kishit ngrënë një banane.

Reklama

View this post on Instagram

A post shared by Amanda (Meixner) Rocchio (@meowmeix) on Aug 8, 2018 at 2:09pm PDT

Reklama

/Telegrafi/