LAJMI I FUNDIT:

Shtatë mrekullitë e botës moderne (Foto)

Shtatë mrekullitë e botës moderne (Foto)

Ka një dallim të madh mes Shtatë Mrekullive të Botës së Lashtë dhe Shtatë Mrekullive të Botës moderne.

Reklama

Arsyeja përse ka Shtatë Mrekulli të reja të Botës, është kryesisht sepse të lashtat nuk ekzistojnë më. Shumica e tyre ose u shkatërruan, ose koha i rrënoi.

Kështu që në vitin 2007 u bë një votim për mrekullitë e reja. Piramida e Gizës, një prej mrekullive të lashtësisë përmendet në listë vetëm në shenjë nderimi, pasi është e vetmja e lashtë që ka mbijetuar, transmeton bota.al.

Muri i Madh Kinez

1

Petra

2

Koloseu

The Colosseum

Chitchen Itza

4

Machu Pichu

5

Taj Mahal

6

Statuja e Krishtit, Brazil

7

Piramida e Gizes

8