Mungesa e parave nuk na ndalon të jemi të lumtur.

Faktikisht janë shprehitë tona toksike ato që na vjedhin gëzimin, transmeton Telegrafi.

Prandaj, më poshtë i keni disa shprehi toksike të cilat duhet t’i largoni nëse dëshironi të jeni të lumtur.

Nuk e lejoni veten të bëni gabime

Mos të harrojmë se disa shpikje jetë-ndryshuese janë krijuar aksidentalisht. Ndoshta vazhdimisht jeni duke provuar ta ndiqni të përsosurën, por përsosmëria nuk ekziston.

Dhe kështu edhe gabimet më të vogla mund t’jua ulin disponimin duke rezultuar në ankth, çrregullime në ushqim dhe probleme tjera shëndetësore.

Prandaj duhet ta lejoni veten të bëni gabime dhe ta ndryshoni perspektivën mbi dështimin.

Preferoni të bëheni viktimë

Duke i fajësuar njerëzit tjerë për problemet tua është një mënyrë e shpejtë për të mos qenë të lumtur.

Është shumë e lehtë t’i fajësoni njerëzit dhe gjërat përreth teje.

Mbani inate

Fillimisht, inatet kanë efekte negative në shëndet – duke filluar nga depresioni e deri te problemet kardiovaskulare.

Dhe është mjaft e vështirë të jeni të lumtur kur jeni në depresion apo vuani nga problemet e zemrës.

E dyta, duhet at kuptoni se ka problem më të thellë nëse mbani inate.

Kjo mund të jetë çdo gjë – duke filluar nga vetëbesimi i ulët e deri te problemet tjera. /Telegrafi/

Burimi: Bright Side